CNAIR a platit peste 100.000 de lei ca sa se plimbe ministrul cu elicopterul. Cuc: De ce e de interes? Au fost pentru romani, nu pentru Cuc!

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a inchiriat si a platit, de mai multe ori, in acest an, elicoptere folosite in deplasari de fostul ministru al Transporturilor, Razvan Cuc. Ministrul a realizat trei calatorii cu elicopterul pentru a verifica stadiul unor lucrari de infrastructura, care au costat, in total, circa 115.000 de lei, scrie ziare.com.

Fostul ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, s-a deplasat la mai multe santiere din tara, pentru a verifica stadiul lucrarilor. La unele dintre santiere, Cuc s-a deplasat cu masina, iar la altele, insa, a fost dus cu elicopterul inchiriat si platit de CNAIR.

In 2019, CNAIR a inchiriat de 3 ori elicopter "la solicitarea ministrului Transporturilor" si "avand in vedere necesitatea efectuarii unor verificari inopinate".

Din Registrul Operatiunilor Generatoare de Obligatii de Plata (ROGOP) al CNAIR, reiese ca primul elicopter a fost inchiriat in luna martie, contra sumei de 42.191 de lei. In august, un elicopter i-a dus din nou pe Razvan Cuc si pe directorul general al CNAIR (de aceasta data Sorin Scarlat) la centura Bacaului, iar zborul a costat 36.335 de lei. In acceasi luna, Cuc a plecat intr-un zbor cu elicopterul platit de CNAIR pe ruta Bucuresti-Deva-Sibiu si retur. Pentru acest zbor, CNAIR a platit 36.477 de lei, potrivit publicatiei citate.

Fostul ministru al Transporturilor a sustinut ca nu a solicitat CNAIR sa fie transport cu elicopterul, ci CNAIR a fost cea care i-a propus sa calatoresca pe calea aerului. "Nu inteleg care este importanta. Le-am facut (deplasarile - n.red.) pe obiective de infrastructura. Nu pentru mine personal, Cuc, sa ma plimb. Dar presupun ca oricum, orice v-as spune, veti da o tenta negativa. Ca asta face rating. Eu am fost pe santiere. Ei le-au inchiriat pentru ca au spus ca e mai rapid ca este asa. Nu m-am dus sa ma plimb, ci ca sa rezolv probleme de infrastructrua pentru romani, nu pentru Cuc...", a declarat Cuc.

Citeste si:
Autostrada Soarelui intră în reparații. Ce tronsoane de drum vor fi...
Autostrada Soarelui intră în...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: helicopters.airbus.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri