FACIAS cere Ministerului Educatiei alocarea sumelor necesare pentru decontarea transportului celor 125.000 de elevi

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) subliniaza, in contextul publicarii proiectului de buget pentru anul 2020, necesitatea prevederii in bugetul Ministerului Educatiei a sumelor necesare pentru decontarea transportului elevilor.

Bugetul Ministerul Educatiei ar putea creste cu aproape 3,76%, la 30,5 miliarde lei, potrivit proiectului facut public de Ministerul de Finante.

In fiecare zi, potrivit FACIAS, in Romania, sunt peste 125.000 de elevi cu domiciliul in alta localitate care fac naveta zilnic pentru a ajunge la scoala, potrivit cifrelor oferite de Societatea Academica din Romania. Distanta medie la nivel national pe care trebuie sa o parcurga un elev care face naveta este de 18 kilometri.

Stimata doamna ministru,

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) subliniaza, in contextul publicarii proiectului de buget pentru anul 2020, necesitatea prevederii in bugetul Ministerului Educatiei a sumelor necesare pentru decontarea transportului elevilor, asa cum este stipulat in art. 84 alin. 1 din Legea 1/2011.

Reamintim ca in fiecare zi, in Romania, sunt peste 125.000 de elevi cu domiciliul in alta localitate care fac naveta zilnic pentru a ajunge la scoala, potrivit cifrelor oferite de Societatea Academica din Romania. Distanta medie la nivel national pe care trebuie sa o parcurga un elev care face naveta este de 18 kilometri.

Citeste si:
Testarea elevilor în școli a eșuat. În ce condiții se vor relua...
Testarea elevilor în școli a...

Totodata, salutam abrogarea unor prevederi ale OUG nr. 51/2019 si ne exprimam speranta ca masurile propuse de Executiv vor duce la rezolvarea situatiei.

In aceste conditii, va rugam doamna Ministru sa va asigurati ca bugetul Ministerului Educatiei pentru anul viitor, in forma sa finala, va cuprinde si sumele necesare pentru a acoperi decontarea transportului elevilor.

Cu deosebita consideratie,

FACIAS

Citeste si:
Dan Barna: Elevii vor beneficia în continuare de gratuitate la tren
Dan Barna dă asigurări că...

Despre autor

Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri