Unele scoli din Romania ar putea ramane inchise incepand de luni, din cauza prevederior OUG privind unele masuri fiscal-bugetare, sustine Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret". Sindicalistii solicita Guvernului sa gaseasca de urgenta o solutie astfel incat acest lucru sa nu se intample.

"Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" solicita Guvernului sa gaseasca de urgenta o solutie, astfel incat activitatea din unitatile din invatamant sa nu fie perturbata de prevederile Art. III din OUG nr. 1/2020 privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Potrivit acestui act normativ, toate detasarile inceteaza imediat ce ordonanta de urgenta intra in vigoare.

„In conditiile in care Guvernul si Ministerul Educatiei si Cercetarii nu vor gasi o solutie de urgenta, riscam ca in multe unitati de invatamant sa nu se poata acorda salariile, deoarece o parte din contabili erau detasati din mediul privat", se arata in comunicatul Federatiei.

Potrivit sindicalistilor, se poate ajunge in situatia in care unele unitati de invatamant vor ramane inchise saptamana viitoare, deoarece nu vor mai avea bucatari, soferi de microbuz scolar sau fochisti.

"FSE "Spiru Haret" nu a sustinut niciodata practica detasarilor pe posturile didactice auxiliare si nedidactice insa, in situatia actuala, consideram ca Guvernul ar trebui sa ofere un timp rezonabil pentru organizarea concursului pentru ocuparea locurilor de munca vacante“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, presedinte FSE "Spiru Haret".

Citeste si:
Educatia si sanatatea, cele mai urgente probleme din Romania
Cele mai urgente probleme din...

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sansa pentru scoli sa primeasca bani de hrana copiilor si materiale