Biro Karoly, preotul din Ditrau care s-a pus in fruntea celor care se opuneau angajarii a doi barbati din Sri Lanka la o brutarie din comuna, se caieste. Totusi, nu pentru pozitia avuta, ci pentru ca n-a ascultat de cuvantul superiorului. Biro sustine ca a vrut sa pastreze pacea in Ditrau, scrie Digi24.ro.

"Am luat cunostinta de punctul de vedere al Arhiepiscopiei, voi fi tras la raspundere si imi asum toate faptele pe care le-am facut in nume personal si nu in numele Arhiepiscopiei. Cu siguranta am gresit, pentru ca nu am urmat cuvantul superiorilor mei, am actionat asa cum mi-a dictat constiinta. Mi-ar fi placut sa pastram pacea aici in sat de aceea am actionat asa. Arhiepiscopul mi-a cerut sa nu am niciun fel de implicare in acest scandal pentru ca nu e in atributiile mele. Am stiut asta", a declarat preotul Biro Karoly.

Intrebat de reporter daca regreta cele intamplate in comuna, preotul a declarat: "Nu regret, imi asum".

Conflictul a inceput dupa ce aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrau, in frunte cu preotul romano-catolic, Biro Karoly, s-au adunat in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Oamenii sustineau ca a le e teama ca la ei in comuna „sa nu vina un val de migranti”, care sa le impuna cultura lor si sa le puna in pericol siguranta.

La sedinta organizata de primaria, la care au participat circa 300 de localnici, oamenii s-au plans si de conditiile de lucru din brutarie, dar si pentru faptul ca sunt adusi migranti sa lucreze la ei in oras. Patronul brutariei a anuntat ca cei doi muncitori vor fi scosi din procesul de productie a painii si vor face alte munci.

Inspectoratul de Politie Judetean Harghita a deschis un dosar penal, in cazul Ditrau, pentru infractiunile de incitare la ura sau discriminare, dupa ce aproximativ 200 de localnici s-au adunat in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii sustinand ca le este teama ca la ei in comuna sa nu vina migranti, care sa le "impuna cultura lor" si sa le puna in pericol siguranta.

Sursa foto: GINA STEFAN | AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri