Cei doi brutari din Sri Lanka vor ramane la brutarie si vor continua sa faca paine pentru localnicii din Ditrau, a declarat, pentru Digi24.ro, Kollo Katalin care administreaza, impreuna cu sotul ei, brutaria din Ditrau. Proprietarul brutariei se oferise, initial, sa ii mute pe cei doi din procesul de productie. Patronii sustin ca a fost vorba despre o „neintelegere”, deoarece comunicatul a fost scris doar in maghiara, nu si in romana, anunta Digi24.ro.

Kollo Katalin a declarat ca „pentru linistirea localnicilor” a propus initial ca cei doi brutari din Sri Lanka sa continue sa lucreze la brutarie, dar „sa nu mai faca paine”. Deoarece localnicii nu s-au multumit cu atat si au cerut ca cei doi singalezi sa fie dati afara, patronii brutariei au decis sa ii pastreze pe cei doi brutari din Sri Lanka pe aceeasi pozitie, spune Katalin.

"In primul rand, aici e o neintelegere. Trebuie sa o clarificam. Noi am scris scrisoarea noastra (comunicat de presa) numai in ungureste, nu am mai apucat sa o scriem si in romaneste. Asta a fost o greseala mare, dupa cum vedem acum", a explicat Kollo Katalin.

Initial, proprietarul brutariei din Ditrau, care a angajat doi barbati din Sri Lanka s-a oferit sa ii mute pe cei doi din procesul de productie a painii, spunand ca acestia vor fi doar ajutoare.

Consiliul National pentru Combaterea Discrimitarii s-a autosesizat dupa ce patronii fabricii de paine au anuntat ca ii vor retrage pe cei doi singalezi din procesul de productie a painii.

Citeste si:
Brutăria din Ditrău va angaja patru brutari din Nepal
Brutăria din Ditrău va...

Inspectoratul de Politie Judetean Harghita a deschis un dosar penal, in cazul Ditrau, pentru infractiunile de incitare la ura sau discriminare, dupa ce aproximativ 200 de localnici s-au adunat in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii sustinand ca le este teama ca la ei in comuna sa nu vina migranti, care sa le "impuna cultura lor" si sa le puna in pericol siguranta.

Conflictul a inceput dupa ce aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrau, in frunte cu preotul romano-catolic, Biro Karoly, s-au adunat, miercuri, in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Oamenii sustineau ca a le e teama ca la ei in comuna „sa nu vina un val de migranti”, care sa le impuna cultura lor si sa le puna in pericol siguranta.

Proprietarii de locuinte unde au fost cazati cei doi muncitori au primit amenintari de la localnici, astfel incat patronii fabricii de paine au decis sa ii mute pe acestia la Gheorgheni.

Citeste si:
Petitie in Ditrau | 1.800 de locuitori cer brutariei sa nu angajeze...
Ditrau | Petitie a peste...
Sursa foto: GINA STEFAN | AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
DOCUMENT Odonanța militară numărul opt. Exporturile agroalimentare se SUSPENDĂ
Setari Cookie-uri