Inspectoratul de Politie Judetean Harghita a deschis un dosar penal, in cazul Ditrau, pentru infractiunile de incitare la ura sau discriminare, dupa ce aproximativ 200 de localnici s-au adunat in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii sustinand ca le este teama ca la ei in comuna sa nu vina migranti, care sa le "impuna cultura lor" si sa le puna in pericol siguranta, scrie Agerpres.

Update ora 17:35:

​Consiliul National pentru Combaterea Discrimitarii s-a autosesizat sambata dupa ce patronii fabricii de paine au anuntat ca ii vor retrage pe cei doi singalezi din procesul de productie a painii, a declarat pentru HotNews.ro presedintele CNCD, Asztalos Csaba.

”In urma declaratiei patronului brutariei, cum ca va retrage cei doi brutari din Sri Lanka de pe linia de productie, pentru linistea localnicilor, voi propune luni dimineata Consiliului sa demaram procedura de autosesizare pentru posibile fapte de discriminare”, a spus Asztalos Csaba.

Stire initiala:

Citeste si:
Ditrau: Preotul spune ca a gresit, dar nu legat de cei doi singalezi
Ditrau | Preotul recunoaste...

"Inca din zilele trecute, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Harghita a fost inregistrat un dosar de cercetare penala fata de infractiunea de incitare la ura sau discriminare, in ideea in care trebuie sa lamurim mai intai ce s-a intamplat, cum s-a intamplat si sa identificam eventualele persoane care se fac vinovate de savarsirea acestei fapte. Deocamdata infractiunea este cercetata in rem, asa a fost inregistrata, urmand ca aceasta sa aiba, e posibil, (...) un suspect, doi, zece sau chiar mai multi sau poate niciunul. Important este sa clarificam toate cauzele, toate imprejurarile, toate detaliile si toate aspectele legate de acest caz", a declarat sambata purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, inspectorul Gheorghe Filip.

El a adaugat ca, potrivit Codului penal, pedeapsa pentru aceasta infractiune este de la sase luni la trei ani de inchisoare sau amenda, in functie de hotararea instantei.

Proprietarul brutariei din Ditrau, care a angajat doi barbati din Sri Lanka s-a oferit sa ii mute pe cei doi din procesul de productie a painii, spunand ca acestia vor fi doar ajutoare.

Citeste si:
Ditrau: Mandachi se ofera sa ii angajeze pe brutarii din Sri-Lanka
Cazul Ditrau | Stefan...
Sursa foto: GINA STEFAN | AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ditrau: Cei doi brutari din Sri Lanka vor face paine in continuare
Setari Cookie-uri