Iohannis: Săptămâna viitoare decidem dacă vom continua cu stare de urgență

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți după amiază, într-o primă conferință de presă după două luni de zile, că va decide săptămâna viitoare dacă va prelungi starea de urgență, care expiră în data de 15 mai.

Președintele s-a ferit să anunțe o dată exactă de la care restaurantele sau mall-urile, de exemplu, vor putea fi deschise.

„Ele depinde de evoluția epidemiei, nu putem să știm azi câți bolnavi vom avea pe 5 iunie sau pe 28 mai. Săptămâna viitoare vom lua decizia în ceea ce privește forma în care continuăm. Dacă continuăm cu stare de urgență sau altă formă administrativă”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Vezi și: COVID-19 | Stare de Urgență: Cum arată Bucureștiul în serile de carantină totală

El a adăugat că atunci se va putea comunica „dacă de pe 15 mai putem să mergem la dentist”, oferind acest exemplu.

Citeste si:
Tătaru: Stare de urgență, când avem zece mii de cazuri în 3-4 zile,...
Nelu Tătaru: Când avem zece...

„Decizia o luăm săptămâna viitoare. După o săptămâna două vom putea să anunțăm următoarea măsură”, a completat el.

Citește și: Psiholog: Atenție la cei mici, în izolare! Copiii pot prelua din grijile și temerile adulților

Întrebat dacă după 15 mai va fi stare de alertă, Klaus Iohannis a răspuns: „Noi discutăm aceste variante de două săptămâni, decizia nu o vom lua mâine. Vrem să urmărim cum evoluează situația din punct de vedere epidemiolgic”.

„Această decizie o vom lua probabil în cursul săptămânii viitoare, când avem date noi. Pot să vă spun că legislația secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgență este aproape finalizată. Eu am dorit să fim pregătitți din timp pentru ambele variante, să nu fim iarăși în stare de stres, ca la începutul epidemiei”, a completat șeful statului.

Citeste si:
Klaus Iohannis: România a gestionat eficient criza sanitară în...
Klaus Iohannis: România a...

Klaus Iohannis a mai spus în acest sens că România trebuie să fie pregătită pentru un eventual al doilea val de îmbolnăviri, care ar putea exista la toamnă, sau pentru o altă boală, exprimându-și speranța că nu va fi cazul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Armata SUA vrea să investească la Câmpia Turzii 130 de mil. de dolari
Setari Cookie-uri