UPDATE Gabriela Firea: Mâine dăm startul proiectului de testare de tip anticorpi pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni; 7.768 de bucureşteni s-au înscris până acum

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat într-o conferinţă la sediul PSD, că mâine va începe proiectul de testare a anticorpilor pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, pentru a se stabili dacă au fost infectaţi cu noul tip de coronavirus. Până acum, în programul „Testăm pentru Bucureşti” s-au înscris aproape 8.000 de persoane, notează Agerpres.

Update ora 15:35:

„Mâine voi organiza o conferinţă de presă împreună cu cei şase primari de sector în care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene", a explicat Firea.

Firea a declarat că testele se vor realiza la Arena Naţională, respectând toate reglementările internaţionale în acest domeniu.

„La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat şi vom putea, împreună cu autorităţile centrale, să luăm măsurile de relaxare mult mai potrivite pentru o comunitate care are deja o informaţie", a mai spus Firea.

Știre inițială:

Citeste si:
Focar de coronavirus la o fermă din Marea Britanie: 28 de români...
Focar de coronavirus la o...

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat într-o conferinţă de presă, că revenirea la o viaţă normală, repornirea economiei şi lupta tuturor autorităţilor, centrale şi locale, pentru păstrarea locurilor de muncă trebuie să fie însoţite de o testare masivă pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus.

„Eu consider că trebuie să procedăm aşa cum s-a întâmplat în întreaga Europă şi să testăm masiv persoanele fără simptome, dar care ar putea să aibă teste pozitive şi să reprezinte vectori de transmitere a coronavirusului de tip nou în comunitate fără să dorească, pot să-şi îmbolnăvească familia, prietenii, colegii de serviciu. Am demarat programul Testăm pentru Bucureşti şi vreau să vă spun că în două zile avem 7.768 de bucureşteni care s-au înscris până în acest moment în programul nostru de testare", a spus Firea.

Ea a precizat că testele sunt de tip antigen - cele standard, şi nu cele rapide, care au dat erori. Testele sunt realizate în cele 20 de laboratoare şi nouă spitale de stat şi clinici particulare care sunt afiliate programului demarat de Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale.

"Practic, primăria prin ASSMB decontează suma de 200 de lei direct către spitalul sau clinica ce va realiza aceste teste. Noi ne dorim ca în scurt timp să se acopere prima etapă de testare, cele 11.000 de persoane, şi să trecem la a doua etapă de testare, care va fi demarată chiar în momentul în care se va încheia prima etapă", a afirmat spus Firea, în conferinţa de la sediul PSD.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri