Gabriela Firea: Între o sală de teatru și una de păcănele e o diferență! Parca și virusul e mai cu.. talent! La teatru!

Primarul Capitalei a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj după ce autoritățile au reacționat la anunțul său în legătură cu deschiderea teatrelor și a spațiilor de spectacole.

„Guvern: se deschid sălile de joc, piscinele, sălile de fitness (fără duș), creșele și grădinițele private, mai întâi, se permit nunți/botezuri cu 50 persoane. Primăria Capitalei: se redeschid teatrele, cu număr redus de spectatori, măști, distanță fizică, dezinfectanți, termometre. Cică nu e bine! Într-adevăr, între o sală de teatru și una de păcănele e o diferență! Parca și virusul e mai cu.. talent! La teatru! La păcănele trece neobservat, draguțul de el! Să ne ducem după “fentă”?”, a transmis Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Teatrele şi instituţiile de spectacole administrate de Primăria Capitalei se redeschid pentru public începând de luni, 15 iunie, a anunţat primarul general, Gabriela Firea.

Grupul de Comunicare Strategică reacționează la anunțul primarului Gabriela Firea de deschidere a teatrelor aflate în spații închise, amintind că spectacolele se pot desfășura doar în aer liber, fiind interzise spectacolele desfășurate în spații închise.

„Atragem atenția asupra anunțului făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea, referitor la redeschiderea spectacolelor de teatru ale instituțiilor aflate în subordinea Primăriei Municipiului București în spații închise. Menționăm faptul că, potrivit normativelor în vigoare, spectacolele se pot desfășura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanță și de protecție sanitară. Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise! În aceste condiții, descurajăm astfel de inițiative care riscă să pună în pericol viața și sănătatea comunităților locale, fiind pasibile de sancțiuni contravenționale sau penale. Facem apel la responsabilitatea managerilor teatrelor din București să nu transpună în fapt o astfel de decizie a primarului general al municipiului București.
Menționăm faptul că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri”, se arată în comunicatul emis de GCS.

Citeste si:
COVID-19 | Firea promite câte 1.000 de euro pentru cei care vor...
Gabriela Firea promite...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, în direct la postul de televiziune Digi24, că decizia primarului general Gabriela Firea de a deschide, de luni, teatrele și instituțiile de spectacol din București este ilegală.

Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri