S-a scumpit sau nu mâncarea? Experții estimează creșteri considerabile pentru toamnă

Pandemia a schimbat regulile după care joacă industria alimentară. Sunt ieftiniri la porțile fermelor, dar nu și în magazine. Românii se plâng că dau mai mulți bani acum pe mâncare față de anul trecut, scrie Digi24.

Imaginile care păreau să anunțe o criză alimentară fără precedentă nu vor fi uitate curând. La aproape 5 luni distanță, rafturile magazinelor sunt iar pline, iar marfa s-ar fi ieftinit.

Asta spune un raport al Comisiei Europene ale cărei date arată că ar trebui să dăm mai puțin pe mâncare acum decât o făceam în aceeași perioadă a anului trecut.
Prețul cărnii de porc, la poarta fermei, este cu 19 procente mai mic decât în iulie 2019. Comparativ cu restul Europei, În România, acest tip de carne se vinde sub media europeană.

Este o scădere de moment ceea ce se întâmplă se întâmplă datorită a două cauze – în primul rând este faptul că în ultimele luni de zile, pe fondul pandemiei, au scăzut vânzările, iar pe de altă parte - ceea ce a influențat destul de puternic situația este evenimentul petrecut la marele abator din Germania.

Fiind pentru o perioadă închis, desigur, necesarul lui nu a putut fi preluat de nimeni și atunci obligatoriu de la fermier prețul a scăzut.

Citeste si:
Focar de Covid la un abator din Belgia. Câți români sunt infectați
Focar de Covid la un abator...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Dragoș Frumosu, președinte FNSIA

Chiar dacă efectele anunțate de Comisia Europeană nu se văd și în buzunarele românilor, reprezentanții industriei alimentare anunță că în viitor urmează noi scumpiri.

Aceștia spun că pandemia, seceta și gripa porcină africană își vor arăta efectele cel mai târziu la toamnă.

Citeste si:
Tulcean, prins de DIICOT că folosea solarul familiei pentru a...
Tulcean, prins de DIICOT că...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri