Premierul României, Ludovic Orban, prezent la Digi24, face un rezumat al ședinței urgente, de la Palatul Victoria. Ședința a avut drept scop stabilirea unor direcții, având în vedere intrarea în vigoare a Legii carantinării.

În primul rând, premierul a declarat că încă nu se cunosc efectele externării celor 972 de pacienți asimptomatici. Însă, în urma anchetelor epidemiologice, dacă vor fi găsiți cei care au răspândit virusul cu bună știință, aceștia vor răspunde penal.

”Îi vom căuta pe cei asimptomatici, care s-au externat. Vom verifica dacă au respectat izolarea la domiciliu. În plus, cei asimptomatici vor fi internați pentru maximum 48 de ore, începând de mâine”, a precizat Ludovic Orban.

Bucureștiul are nevoie de paturi la ATI

Ludovic Orban a declarat că Bucureștiul este cel care are cea mai mare nevoie de paturi de ATI, chiar dacă aici se găsesc cele mai mari și multe spitale care deservesc tratării pacienților infectați.

Chiar dacă există 840 de paturi la ATI, disponibile cu ventilatoare și injectomate, cadrele medicale pe care le avem pot îngriji până la maximum 500 de pacienți.

Vezi mai multe detalii în: Nelu Tătaru: Ancheta epidemiologică a unui pacient infectat va avea loc în 12 ore

”Cea mai mare problemă cu care ne putem confrunta este limitarea cadrelor medicale. Oricâte soluții am încerca noi să căutăm în ceea ce privește paturile de la ATI, lipsa personalului va fi cea mai mare dificultate”, a mai spus Orban.

Câte cazuri poate duce România

Ludovic Orban a evitat să vorbească despre cel mai sumbru scenariu, declarând că Guvernul are soluții pregătite pentru orice situație.

Vezi și: România se apropie de cel mai sumbru scenariu: 1 milion de cazuri în septembrie

”Aș prefera să nu mă hazardez. Putem duce un număr de cazuri, însă e mult mai simplu să ne protejăm, să nu lăsăm garda jos. Obiectivul nostru este să stăvilim epidemia”, a declarat Orban.

Vezi și: Andreea Esca, primul interviu despre starea ei de sănătate

Ce se va întâmpla cu focarele

Ludovc Orban a explicat faptul că intenția Guvernului nu este să impună noi restricții, dar și că regretă că planul cu măsurile de relaxare nu a fost dus la bun sfârșit, despre care premierul spune că a fost unul foarte bine pus la punct.

”Dacă va fi nevoie, vom stabili suspendarea temporară a activității economice în regiunile în care vor apărea focare. Spre exemplu, cum a fost situația Fabricii Arctic Găești. Nu vrem să impunem noi restricții, însă vom lua măsuri locale, dacă va fi cazul”, a mai spus Orban.

-știre în actualizare-

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri