Alte șapte localități din județul Constanța intră în carantină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), instituirea carantinei sanitare în alte şapte localităţi din judeţul Constanţa, începând cu data de 21 noiembrie, ora 20:00, ca măsură de reducere a infectării cu noul coronavirus, a informat Instituţia Prefectului.

"Pentru localităţile Lumina, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, M. Kogălniceanu, Agigea şi Valu lui Traian s-a propus intrarea în carantină începând cu data de 21.11.2020, ora 20,00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere", a informat Prefectura Constanţa.

În aceeaşi şedinţă a CJSU a fost votată şi prelungirea carantinării zonale din Ovidiu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce analiza de risc realizată de DSP Constanţa şi avizată de INSP a relevat faptul că este o măsură necesară, scrie Agerpres.

Pentru măsurile aprobate de CJSU Constanţa urmează ca Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să dispună hotărârile necesare.

Pe 20 noiembrie la ora 20:00 în carantină intră şi municipiul Constanţa.

Citeste si:
Germania prelungește carantina până cel puțin pe 20 decembrie
Coronavirus: Carantina...

Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrată vineri este în judeţul Constanţa de 6,13 la mia de locuitori, în municipiul reşedinţă respectivul indice ajungând la 9,35.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri