Anul acesta românii au căutat cel mai des pe Google răspunsuri la întrebări legate de pandemia de coronavirus dar și la efectele produse de restricții. Au vrut să știe care sunt efectele coronavirusului, cum se pune și cum se poartă masca, dar i-a interesat și când se deschid casele de pariuri, terasele și mall-urile dar și cum faci să dormi 8 ore în 4 ore.

În topul căutărilor cu Ce este?, pe lângă ce este coronavirus, românii au vrut să afle și ce este pandemia, șomajul tehnic și starea de urgență, dar și ce este substantivul.

La capitolul mâncare se pare că preferăm mai mult dulciurile, topul fiind condus de rețeta de gogoși, urmată de rețeta de banana bread. Doar patru din zece căutări din zona mâncare sunt pentru rețete care nu au legătură cu dulciurile, și atunci românii au vrut să știe cum fac pâine, pizza, salata de boeuf și zacuscă de vinete. În contextul în care mulţi români au stat mai mult în casă, aceştia au căutat pe Google "cum se face maiaua", "cum se face drojdia" sau "cum se găteşte sparanghelul".

"Cum să faci bani este una dintre întrebările care s-au regăsit și în topul căutărilor de anul trecut, doar că anul acesta întrebarea a fost completată de sintagma “de acasă”.

Potrivit Google, listele se bazează pe termenii de căutare care au avut cea mai mare creștere anul acesta, în comparație cu anul trecut.

"Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp şi termeni utilizaţi. De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare. De asemenea, a fost eliminat spam-ul, căutările de navigare şi cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar şi pe domeniul local (google.ro) şi căutările mobile", spun reprezentanţii Google.

Căutări populare

  1. Google Classroom
  2. Coronavirus România
  3. Adservio
  4. Alegeri SUA
  5. About you

Ce este...?

  1. Ce este coronavirus
  2. Ce este Horeca
  3. Ce este fugu
  4. Ce este pandemia
  5. Ce este șomajul tehnic

Când...?

  1. Când începe școala
  2. Când se schimbă ora în 2020
  3. Când începe școala în ianuarie 2020
  4. Când este Black Friday 2020
  5. Când se deschid casele de pariur

Cum să/se...?

  1. Cum se poartă masca
  2. Cum să dormi 8 ore în 4 ore
  3. Cum se manifestă coronavirus
  4. Cum se face maiaua
  5. Cum se pune masca

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri