În România există zeci de secţii de neonatologie în care copiii născuţi prematur au șanse minime de supraviețuire, din cauza insuficientei finanțări, a numărului mic de incubatoare și a altor echipamente medicale moderne vitale.

O parte dintre cei aproximativ 1.200 de bebeluși care pierd lupta pentru viață anual ar avea mai multe șanse de supraviețuire, dacă spitalele ar fi dotate corespunzător.

România alocă anual aproximativ 5,2% din PIB pentru sănătate, aproape jumătate din media europeană (10% din PIB). Alocarea de resursele financiare ar permite modernizarea infrastructurii medicale (maternități, cabinete medicale școlare, spitale de pediatrie etc.), asigurarea personalului medical necesar și derularea de campanii de informare pentru prevenirea îmbolnăvirilor la copii și părinți.

Povestea lui Ionuț

Ionuț este unul din cazurile fericite, s-a născut în momentul în care o maternitate a avut loc și echipamentele necesare pentru a-i putea oferi confortul de care avea nevoie.

Povestea lui Ionuț a început în urmă cu doi ani și o lună, când s-a hotârât să vină pe lume la doar 30 de săptămâni. În curând, medicii care l-au îngrijit s-au molipsit de voința și puterea băiețelului care, deși cântărea doar 2.000 de grame, a luptat pentru fiecare secundă de viață. A avut nevoie de două luni de îngrijire specială, perioadă în care spitalul i-a fost casă, iar medicii, alături de părinți, echipă de încredere.

„Părea un vis, abia puteai să îl zărești între atâtea fire, tuburi, sonde, întreg trupușorul lui părea desenat. Cu toate acestea, el a fost cel care ne-a încurajat, ne-a dat putere și cu fiecare minut, cu fiecare zi era tot mai puternic! Astăzi, când privim fotografiile de atunci, totul pare ireal, o poveste. Această minune de băiețel ne-a învăţat că nu există „nu pot”, ne uimește în continuare toată evoluţia lui, este perfect fizic și psihic”, povestește Daria, mămica lui Ionuț.

Oricât de mare le este dorința de viaţă, singuri nu au cum să reușească, fie că sunt prematuri, nou-născuți sau fie ca sunt copii care au nevoie de tratamen și intervenții de specialitate, ei au nevoie de noi, au nevoie de medici, asistente și echipamente medicale performante. Se spune că nașterea oricărui copil este o minune, dar uneori e incompletă, iar pentru desăvârșirea ei lucrează acești oameni minunați, medici și asistente. Și merită ajutaţi!, a subliniat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

20% din impozitul pe profit face scut pentru spitale

Companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit către medici și maternități prin descărcarea contractului precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.

Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. În cazul companiilor plătitoare de impozit pe profit, suma direcționată nu poate fi mai mare de 0,75% din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar în cazul IMM-urilor, suma direcționată nu poate fi mai mare de 20% din impozitul pe venit.

Plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2020.

Din anul 2010, cu sprijinul companiilor și miilor de donatori, Organizația Salvați Copiii a dotat 100 de maternități și secții de nou-născuți și de pediatrie din toată țara cu echipamente medicale moderne. În 59 de comunități defavorizate, am realizat informarea gravidelor şi mamelor tinere privind prevenirea îmbolnăvirilor şi respectarea regulilor de igienă și îngrijire a copiilor.

De la începutul anului până în acest moment, Organizația Salvați Copiii România a dotat 56 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie cu echipamente de protecție și aparatură performantă. Peste 6.800 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu peste 269.009 echipamente și materiale medicale indispensabile.

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor.

Sursa foto: Salvați Copiii România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri