[Foto] Cum pregătește Serviciul Secret american investirea lui Biden, pentru a evita un ”nou asalt” la Capitoliu

Ceremonia de investire a noului președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va avea parte de mai multe măsuri de siguranță aplicate de autoritățile americane, ca urmare a evenimentelor petrecute la începutul anului în cadrul cărora suținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul.

Ceremonia de investire a lui Joe Biden este catalogată ca fiind un ”eveniment național de securitate specială”, ceea ce înseamnă că serviciile secrete ale Statelor Unite ale Americii vor fi la comandă, însă vor fi susținute și de un mix de forțe format din membrii ai Poliției Metropolitane din Washington și ai Gărzii Naționale.

Membrii Gărzii Naționale și-au făcut deja simțită prezența la Capitoliu de săptămâna trecută, numărul total al celor care vor fi implicați în asigurarea unei ceremonii de investire fără incidente fiind estimat la 25.000. Comparativ cu ceremonia de investire a lui Donald Trump, din 2017, numărul este de peste trei mai mare, scrie BBC.com

Unul dintre principalele roluri ale personalului menționat mai sus este acela de a păzi mai multe puncte cheie din jurul Capitoliului și de a se asigura că nu sunt încălcate restricțiile ce pot fi observate în imaginea de mai jos.

sursa foto: United States Secret Service

Citeste si:
Joe Biden: Vaccinarea merge mai bine decât am promis la preluarea...
Joe Biden: Vaccinarea merge...

Ce restricții au impus companiile aeriene și hotelurile

La efortul autorităților de a desfășura o ceremonie de investire fără incidente participă și companii aeriene sau hoteluri care au anulat rezervările în Washington în următoarea perioadă.

Companiile aeriene au luat măsuri mai stricte de verificare a bagajelor, pentru a depista eventualii pasageri ce au asupra lor arme, în timp ce o parte dintre persoanele care au participat la asaltul de la Capitoliu de la începutul lunii nu au nici măcar voie să urce în aeronave.

Amtrak, cel mai mare operator feroviar din Statele Unite ale Americii, a precizat, de asemenea, că își va limita serviciile oferite în regiune și că pasagerii vor vedea mai mulți polițiști în trenuri și pe peroane.

Citeste si:
Ce spune Donald Trump despre candidatura sa la prezidențialele din...
Ce spune Donald Trump despre...
Sursa foto: Johnny Silvercloud / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri