În seara zilei de 29 martie, grupuri de oameni au protestat în mai multe orașe din țară, inclusiv în Capitală. Protestul din București a fost pașnic pentru început, însă spre finalul acestuia, în jur de 300 de oameni au devenit violenți și recalcitranți. Jandarmii au încercat să îi legitimeze, însă 12 dintre aceștia au fost răniți, trei jandarmi ajungând la spital, pentru îngrijiri medicale.

Protestatarii au avut itinerariul Piața Victoriei - Piața Romană - Piața Universității - Piața Unirii.

În zona Piața Unirii, trei oameni au schimbat direcția de mers, iar jandarmii au încercat să îi legitimeze. Aceștia au devenit violenți, iar alții aproximativ 300 i-au urmat.

Au provocat distrugeri și au aruncat cu pietre, trei dintre jandarmi ajungând la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale.

Dintre cei 300, 188 de protestatari au fost identificați, fiind aplicate 222 de sancțiuni.

”Vreau să asigur toți cetățenii Capitalei, dar și ai României că toate acțiunile noastre sunt făcute pentru beneficiul românilor”, a declarat Ionel Cătălin Stegăroiu. comandantul Jandarmeriei Bucureşti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri