Reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) s-au întâlnit cu oficialii Primăriei Capitalei și au stabilit modul în care pot funcționa terasele și cum va fi susținută redeschiderea industriei HORECA.

Potrivit unei informări a Organizației, în urma a întâlnirii de săptămâna trecută cu Primăria Municipiului București, a fost identificate câteva obiective esențiale pentru industria HORECA, asupra cărora cele două părți se vor concentra în perioada următoare.

1. Reforma modului în care se eliberează Acordul de Funcționare și digitalizarea acestui proces. „Uniformizarea procedurii la nivel de București prin crearea unei HCGMB referitor la felul în care arată procesul de emitere al Acordului. Echipa de lucru pe acest proiect va fi formată din Vice-Primar Stelian Bujduveanu & Răzvan Crișan (HORA)”, se arată în informarea organizației.

2. Ocuparea spatiului public pentru terase:

  • Prelungirea cu 1 an pentru terasele avizate in 2020, automat în fața spațiilor închiriate și cu acord proprietar pentru spațiu care nu este în fața locației închiriate.
  • Taxa de ocupare a domeniului public 0 pentru tot anul 2021. Posibilitatea de a extinde terasele cu aviz cât de mult se dorește.
  • Un regulament clar pentru terase parte din noul Regulament de Acord de Funcțioanare.
  • Plan de investiții în zonele publice refacere pavimente în zonele protejate gestionate de PMB
  • Susținerea programului Străzi Deschise în cadrul căruia HORA este partener pentru a încuraja promenada și terasele în spațiu public

3. Susținerea redeschiderii HORECA prin:

  • Susținerea campaniei de comunicare a HORA care susține redeschiderea industrie în mod responsabil
  • Participarea unui membru HORA în consiliul consultativ al comunității de afaceri

”În contextual crizei actuale prelungite, aceste teme sunt esențiale pentru a da un nou sens și speranță investitorilor din acest domeniu, pentru a încuraja dezvoltarea sănătoasă a acestui sector de activitate vital pentru economie și cu un potențial enorm.

Misiunea noastră rămâne aceeași, de a apăra interesele industriei de ospitalitate și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică”, au mai spus reprezentanții HORA.

HORA, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, având misiunea de a susține și de a promova interesele și valorile comune ale membrilor săi pe plan național și internațional

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri