Sentimentele de izolare și singurătate, stresul sau nesiguranța au afectat sănătatea oamenilor în timpul pandemiei, 36% dintre respondenții la un sondaj realizat de PwC la nivel global arătând că au avut simptome de anxietate sau depresie. Cei mai afectați de anxietate sau depresie au fost generațiile Z (42%) și Millennials (43%), potrivit raportului PwC Global Top Health Industry Issues 2021, care arată că 44% dintre respondenți iau în calcul consultațiile virtuale pentru rezolvarea acestor probleme.

”În condițiile restricțiilor impuse de pandemie, vedem că telemedicina a devenit în ultimul an nu numai o soluție pentru limitarea răspândirii virusului, ci și pentru consultațiile și ședințele online de psihoterapie. Sondajul nostru arată per total un interes extrem de ridicat pentru îngrijirea la distanță fie prin intermediul smartphone-urilor, fie prin programări video, 91% dintre cei care au apelat la telemedicină în pandemie arătând că vor continua să o utilizeze. Provocarea pentru spitale va fi însă alegerea specialităților potrivite pentru îngrijirea virtuală, iar managementul bolilor cronice și asistența medicală pentru probleme de natura psihologică par a fi cele mai potrivite pentru telemedicină”, a declarat Ruxandra Târlescu, Partener PwC România.

Raportul ”Accelerating the health economy of tomorrow” realizat de PwC în 2020 arată că economia globală pierde aproximativ un miliard de dolari anual, ca efect al scăderii productivității cauzate de depresie și anxietate.

Telemedicina, între reglementare și business

Este de așteptat ca progresele tehnologice și dorința consumatorilor de confort să conducă la adoptarea telemedicinei la un nivel care va schimba sistemul tradițional de furnizare a serviciilor medicale. Astfel, din perspectiva afacerii, modul în care sistemele de sănătate vor aborda rambursarea în cazul serviciilor de asistență virtuală va fi un factor de influență cheie în dezvoltarea acestora.

”Pentru a menține accesul pacienților la îngrijire în timpul pandemiei, multe țări au adoptat politici de rambursare care au plasat îngrijirea virtuală la egalitate cu cea fizică și / sau au extins tipuri de servicii de telemedicină pentru care clinicienii ar putea fi plătiți. Rămân însă câteva semne de întrebare: dacă aceste modificări de plată vor rămâne în vigoare și dacă rambursarea va varia în funcție de tipul asistenței virtuale”, a mai spus Ruxandra Târlescu.

Între timp, investițiile în telemedicină cresc exponențial, numai anul trecut ridicându-se la 4,3 miliarde de dolari, în creștere cu 139% față de 2019.

Optimismul cu privire la viitorul telemedicinei s-a văzut și în activitatea de M&A cu o tranzacție de 18,5 miliarde de dolari, respectiv achiziția Livongo Health de către Teladoc. De asemenea, finanțarea corporativă pentru companiile din acest domeniu s-a dublat anul trecut la nivel global, ajungând la 21,6 miliarde de dolari.

Sondajul PwC Global Top Health Industry Issues 2021 a fost realizat în luna ianuarie 2021 în rândul a peste 10.000 de consumatori, împreună cu interviuri cu liderii din domeniul sănătății.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri