UPDATE 15:18 - 8 pacienți au fost evaluați medical și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina, intoxicați cu fum, 24 de pacienți au fost relocați (8 pacienți la fosta Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina și 16 pacienți la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci) și 4 pacienți au fost externați.

UPDATE 13:49 - Conform primelor informații venite din partea managerului Spitalului Județean de Urgență Slatina și a Centrului Operativ pentru Situații de Urgență, în secția de Psihiatrie cu 75 de paturi, relocata în 2020 dintr-o o altă clădire veche, astăzi erau: 37 pacienți (29 pacienți acuti si 8 cronici) și un 1 pacient care a fost externat inainte de izbucnirea incendiului.

Toți cei 36 pacienții au fost evacuați în siguranță. Personalul medical nu a fost afectat.

  • 7 pacienți au fost transferați la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina (intoxicatie cu fum, atac de panică)
  • 22 pacienți au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Schitul - Greci Olt.
  • 7 pacienți cronici urmează să fie monitorizați în fosta secție de psihiatrie a spitalului (str. Draganesti, Slatina).

Inspectorii sanitari din cadrul serviciului control în sănătate publică din cadrul DSP Olt sunt la spital.

UPDATE 13:13- Alți șase pacienți au fost transportați la Spitalul Slatina, cu intoxicație cu monoxid de carbon. Ministerul Sănătății a transmis că se deplasează la fața locului pentru a evalua situația și a discuta cu autoritățile locale privind transferul pacienților.

UPDATE 12:57- Din primele informații, 22 pacienți vor fi relocați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alți 8 pacienți vor fi relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina.

UPDTE 12:41 - Reprezenții ISU Olt au transmis că incendiul este lichidat. Acesta s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter și etaj 1. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Până la acest moment, au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum și sunt transportate la UPU. Se continuă operațiunile de căutare.

Pentru gestionarea situației actionează:

  • ISU OT: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ;
  • ISU DJ: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil;
  • ISU TR: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD;
  • ISU VL: 2 ambulanțe SMURD.

Știrea inițială

Un incendiu puternic a izbucnit la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Din primele informații, este posibil să fie și victime. 37 de persoane au fost evacuate și 6 persoane s-au intoxicat.

Dan Stana, managerul Spitalului Județean Timișoara a spus la Digi24 că un pacient ar fi provocat incendiul, dar că deocamdată ancheta este încă în desfășurare.

Sursa foto: ISU Olt

Sursa foto: Facebook/ Slatina Dragostea mea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri