Zeci de pacienti cronici si fara discernamant de la sectia din Vulcan a Spitalului de Psihiatrie si Neurologie din Brasov ar fi fost folositi intr-un studiu de testare a unor medicamente, afirma managerul Spitalului de Psihiatrie si Neurologie Brasov, Nicusor Bigiu.

Bigiu a dispus o comisie de analiza dupa ce a primit informatii ca la Sectia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienti cronici ar fi fost folositi drept cobai intr-un studiu de testare a unor medicamente, scrie Ziare.com.

"Am avut aceasta informatie si am dispus o comisie de analiza, care insa s-a blocat. Conducatorul studiului clinic a refuzat sa dea lista pacientilor inclusi in studiu si consimtamantul.

Am avut informatie ca in anul 2005, la sectia Vulcan, a fost desfasurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienti. Conducatorul studiului este un medic din cadrul spitalului", a declarat Bigiu.

Potrivit acestuia, studiul "nu este etic si legal".

"Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie sa faci studii pe categorii vulnerabile de pacienti, iar aici avem pacienti cronici si fara discernamant", a afirmat managerul.

Acesta a adaugat ca isi va declina competenta si va sesiza organele de cercetare penala, cel mai probabil luni.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri