Zeci de pacienti cronici si fara discernamant de la sectia din Vulcan a Spitalului de Psihiatrie si Neurologie din Brasov ar fi fost folositi intr-un studiu de testare a unor medicamente, afirma managerul Spitalului de Psihiatrie si Neurologie Brasov, Nicusor Bigiu.

Bigiu a dispus o comisie de analiza dupa ce a primit informatii ca la Sectia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienti cronici ar fi fost folositi drept cobai intr-un studiu de testare a unor medicamente, scrie Ziare.com.

"Am avut aceasta informatie si am dispus o comisie de analiza, care insa s-a blocat. Conducatorul studiului clinic a refuzat sa dea lista pacientilor inclusi in studiu si consimtamantul.

Am avut informatie ca in anul 2005, la sectia Vulcan, a fost desfasurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienti. Conducatorul studiului este un medic din cadrul spitalului", a declarat Bigiu.

Potrivit acestuia, studiul "nu este etic si legal".

Citeste si:
Spitalele private vor asigura servicii de urgenta decontate de stat
Modificare majora in sistemul...

"Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie sa faci studii pe categorii vulnerabile de pacienti, iar aici avem pacienti cronici si fara discernamant", a afirmat managerul.

Acesta a adaugat ca isi va declina competenta si va sesiza organele de cercetare penala, cel mai probabil luni.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
China - Un alt spital pentru tratarea bolnavilor de coronavirus a fost deschis
Setari Cookie-uri