În prima zi în care cursurile s-au reluat după o vacanță de două săptămâni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță o nouă propunere legată de desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în anumite localități.

Ministrul a precizat, într-o intevenție la televiziunea Digi24, că peste 2 milioane de elevi și preșcolari au putut participa la cursuri în format fizic, pe baza ratei de vaccinare de 60% a personalului din unitățile de învățământ.

”În măsura în care autoritățile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mia de locuitori să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare (60% n.r.). În acest fel am putea da posibilitatea acelor localități din mediul rural unde nu sunt infectați, dar nici foarte mulți vaccinați să se poată deschide școlile cu prezență fizică. Voi asuma această decizie în raport cu autoritățile sanitare”, adaugă ministrul Sorin Cîmpeanu, punctând că această propunere este o tranziție către normalitatea în care toți copii merg la școală sau la grădiniță.

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa în urmă cu o zi că 67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ, de stat şi privat, au decizie de desfăşurare a cursurilor cu prezenţă fizică.

În această situaţie se află 4.847 de unităţi de învăţământ, cu un număr total de peste două milioane de elevi şi preşcolari, conform Agerpres.ro.

Sorin Câmpeanu a precizat că informaţiile exacte privind modul în care vor reîncepe cursurile sunt disponibile pe site-urile fiecărui inspectorat şcolar.

Ministrul anunţase anterior că se vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică în unităţile în care rata de vaccinare anti-COVID a întregului personal este de peste 60%. În situaţia în care vor fi probleme legate de resursa umană sau de infrastructură, indiferent dacă rata de vaccinare a personalului este de peste 60%, există în continuare posibilitatea ca şcolile respective să solicite desfăşurarea cursurilor online.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri