Michael Gove, Ministrul de cabinet al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a declarat că Marea Britanie dorește să exploreze opțiunea de a folosi casele și proprietățile oligarhilor ruși sancționați, în scopuri umanitare și în alte scopuri.

Întrebat într-un interviu acordat BBC dacă casele oligarhilor sancționați ar putea fi folosite pentru a găzdui refugiații ucraineni, Gove a spus:

„Există o barieră legală destul de ridicată și nu vorbim despre confiscarea permanentă. Însă, ce putem face e să spunem că dacă o persoană este sancționată, înseamnă că este susținător al lui Putin. Persoana respectivă nu va mai putea folosi acea casă, prin urmare, dacă putem să ne ajutăm ce acea locuință, pentru a putea adăposti cetățeni ucraineni, haideți să facem asta!”, a declarat acesta.

Citește și: LIVE UPDATE | Război în Ucraina. Rusia atacă lângă granița Ucrainei cu Polonia

Marea Britanie a sancționat 800 dintre cele mai „semnificative și valoroase persoane, entități și filiale” din Rusia, inclusiv bănci, cercul apropiat al lui Putin și oligarhi, potrivit Ministerului de Externe.

„Din punctul meu de vedere, dacă averea și influența voastră sunt folosite pentru a-l sprijini sau a-i oferi confort pe Putin, având în vedere ceea ce face, atunci mă tem că trebuie să suportați consecințele. Procesul de sancțiuni presupune să trecem printr-o analiză riguroasă a cine ar trebui să fie supus sancțiunilor (...) Ne-am mișcat cât de repede am putut, dar mi se pare că dacă putem folosi acele bunuri atâta timp cât cineva este sancționat într-un mod adecvat, atunci ar trebui”, a mai precizat Michael Gove, Ministrul de cabinet al Regatului Unit.

Sursa foto: Twitter / NEXTA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri