Metrorex are în derulare un proiect pilot vizând instalarea de porţi de siguranţă la peron, proiect ce va fi implementat la staţia Berceni, linia 1 (direcţia Berceni - Pipera).

"La acest moment, Metrorex are în derulare un 'proiect pilot - Sistem de protecţie a călătorilor din staţiile de metrou prin instalarea de porţi de siguranţă la peron", proiect ce va fi implementat la staţia Berceni, linia 1 (direcţia Berceni - Pipera). Proiectul constă în montarea unei singure porţi, urmând a se analiza comportamentul din punct de vedere tehnic, operaţional, funcţional al cerinţelor de siguranţă impuse de exploatarea în regim feroviar şi nu în ultimul rând şi al modului de utilizare de către publicul călător", precizează compania, potrivit Agerpres.ro.

Lucrările de montare a porţilor sunt în curs de desfăşurare.

Compania subliniază că este interesată în identificarea de soluţii pentru creşterea nivelului de siguranţă a călătorilor atât în spaţiile publice ale staţiilor de metrou, cât şi în trenurile de metrou.

"În contextul în care pe plan internaţional sunt utilizate două sisteme de protecţie la peron: sistem de protecţie cu uşi - platform screen doors (PSDs) şi sistem de protecţie cu porţi - automatic platform gates (APGs), Metrorex a iniţiat acţiuni preliminare pentru implementarea unui proiect de investiţii, pentru creşterea siguranţei călătorilor în timpul utilizării sistemului de transport cu metroul şi, totodată, identificarea tipului de sistem care se poate instala în staţiile de metrou aflate în exploatare. La acest moment, documentaţia este încă în analiză atât din cauza costurilor mari necesare pentru demararea/finalizarea investiţiei şi ulterior pentru activitatea de mentenanţă, cât şi din cauza perioadei pandemice pe care o traversăm şi care a generat o scădere a veniturilor, coroborat cu o creştere semnificativă a costurilor generale şi în special a costurilor cu utilităţi, aspecte care au influenţat şi influenţează în continuare deciziile privind modul de utilizare raţională a fondurilor publice, se mai arată în comunicatul citat.

Sursa foto: Metrorex/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri