Asociația Green Revolution, primul ONG de ecologie urbană din România, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România și Mastercard, propun o soluție inovatoare pentru problema infrastructurii de sustenabilitate. Proiectul are ca scop atât încurajarea cetățenilor deschiși la adoptarea viitorului sustenabil, cât și susținerea și motivarea reprezentanților din sectorul privat, ce se pot lovi, adesea, de barierele birocratice sau ale instituțiilor de stat.

Conceptul, lansat deja în București, la intersecția Bulevardului Unirii cu Nerva Traian, are la bază pop-up-uri de infrastructură ce integrează câteva elemente esențiale pentru viitorul sustenabil al României:

⦁ Susține mobilitatea alternativă prin parcarea securizată de biciclete BBOX
⦁ Contribuie la decarbonizarea transportului logistic din orașe, prin dotarea cu serviciul FANbox
⦁ Încurajează transportul sustenabil prin montarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice
⦁ Investește în eficiența energetică prin utilizarea panourilor solare
⦁ Promovează colectarea selectivă și gestionează managementul deșeurilor prin montarea unui aparat de colectare ambalaje SGR și NON SGR.

Ioana Gorgăneanu, vicepreședinte marketing MasterCard pentru Sud-Estul Europei, a explicat pentru wall-street.ro faptul că proiectul a început în luna octombrie 2023, când echipa MasterCard s-a așezat la masă cu cei de la Green Revolution, al căror proiect, "Cutia cu sustenabilitate", nu avea "tracțiune" la vremea respectivă.

Astfel, cei de la MasterCard au considerat că proiectul merită atenția lor, motiv pentru care și-au propus să-l facă vizibil din punct de vedere al comunicării.

De acolo totul s-a desfășurat extrem de rapid. Ne-am apucat în noiembrie de muncă, am venit cu conceptul de comunicare pentru un proiect care exista deja, pentru că această cutie era deja făcută. Iar Green Revolution a trebuit să se miște foarte repede pentru a lua aprobările necesare în așa fel încât proiectul să fie instalat între blocuri.

Ioana Gorgăneanu, vicepreședinte marketing MasterCard pentru Sud-Estul Europei

Cu toate acestea, spune Ioana Gorgăneanu, dorința Green Revolution este ca proiectul să se mute mai departe "și mai între blocuri", practic și în celelalte sectoare, în așa fel încât oamenii care locuiesc aproape să aibă acces cât mai rapid la această cutie de infrastructură.

Totodată, aceasta afirmă că este un proiect-pilot, care nu poate merge însă mai departe decât cu sprijinul comunității locale.

Oamenii la care ajunge această informație trebuie să realizeze că există acest pop-up de infrastructură și să îl ceară autorităților locale sau Green Revolution, dar și companiilor private, care trebuie să investească atât în a crea infrastructura necesară montării cutiei, dar și să ofere banii necesari pentru a construi așa ceva, și, bineînțeles, autorităților locale, care să ajute ONG-urile cu tot ce înseamnă aprobări și infrastructură pe parte de utilități.

Ioana Gorgăneanu, vicepreședinte marketing MasterCard pentru Sud-Estul Europei

Nu în ultimul rând, Ioana Gorgăneanu a dezvăluit faptul că, pe parte de comunicare, au fost investite câteva zeci de mii de euro pentru ca proiectul să fie cunoscut.

În lunile următoare continuă amplasarea de astfel de pop-up-uri de infrastructură și în alte cartiere bucureștene.

De asemenea, în viitorul apropiat, demersul vizează lansarea de invitații către toate brandurile și companiile sustenabile, pentru a-și crea un astfel de pop-up de infrastructură personalizat.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri