Jon Bradford dezvolta acceleratoare pentru start-up-uri. El ajuta companiile la inceput de drum si fondatorii acestora sa atinga adevaratul lor potential, iar in ultimii ani a contribuit la pornirea de 12 acceleratoare pentru companii, din Montreal pana la Moscova.

In luna noiembrie, Jon Bradford a venit in Romania pentru a participa la Startup Spotlight, competitie adresata startup-urilor din regiune si organizata in cadrul How to Web, cea mai importanta conferinta despre antreprenoriat si tehnologie din Europa de Sud-Est. In cadrul Startup Spotlight, Jon a vorbit despre programul de accelerare Springboard si oportunitatile pe care acesta le ofera startup-urilor promitatoare. wall-street.ro a stat de vorba cu Jon Bradford despre startup-uri si antreprenoriat.

Wall-Street.ro: Care sunt elementele pe care le iei in considerare atunci cand decizi daca sa investesti sau nu intr-un startup?
John Bradfod (apasat): Echipa, echipa, echipa!

W-S.ro: Care sunt cele mai importante elemente ale unui startup de succes?
JB: Din nou, vorbim despre echipa si potentialul ei de a face lucrurile sa mearga.

W-S.ro
: Cum poate sa te contacteze un startup romanesc care are o idee extraordinara, dar are nevoie de sustinere financiara si consiliere?
JB: Astept mail-urile celor interesati la jon@springboard.com – nu e foarte greu de ghicit ce ar trebui sa faca, daca nu isi dau seama de acest lucru si de cum pot ajunge la mine inseamna ca nu merita finantare.

W-S.ro: Cum vezi evolutia antreprenoriatului in Europa in urmatorii ani? Unde va fi dezvoltarea mai rapida?
JB: In acest moment in Europa creste gradul de constientizare al antreprenoriatului. In timp, acesta va deveni acceptabil din punct de vedere social. In ceea ce priveste zonele de dezvoltare, este simplu – dispozitivele mobile.

W-S.ro: Ce stii despre antreprenoriatul romanesc si cum il percepi?
JB: Emergent si promitator.

W-S.ro: Cum se vad startup-urile romanesti din Marea Britanie?
JB: In general, startup-urile sunt analizate in functie de produsul pe care il ofera, iar nationalitatea nu este importanta din perspectiva investitionala. Asadar, nu este nici o diferenta intre startup-urile romanesti si alte startup-uri europene – diferentierea vine la nivel de produs.

W-S.ro: Ce recomandari le faci tinerilor antreprenori?
JB: Agitati-va mai mult, incercati mai tare!

W-S.ro: Care sunt cele mai mari greseli pe care tinerii antreprenori inclina sa le faca?
JB: In primul rand, faptul ca se asteapta ca toata lumea sa aprecieze ideea lor. Asta nu se intampla in realitate. In al doilea rand, au senzatia ca este usor sa pui pe picioare un startup. Viata este grea, iar sa construiesti un startup este si mai greu si presupune foarte multe eforturi si provocari.

Acest material face parte din seria „Diferentiaza-te si inoveaza” despre inovatia in tehnologie si este creat impreuna cu How to Web, cel mai important eveniment dedicat tehnologiei si web-ului din Sud-Estul Europei. How to Web 2012 a avut loc pe 7 si 8 noiembrie in Bucuresti si a adus impreuna peste 700 de participanti si 30 de vorbitori internationali. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul conferintei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri