Danilisin a venit pentru prima oara in Bucuresti, in 2005, cand avea 18 ani. Ulterior a plecat pentru patru ani la studii in Grecia, unde a urmat cursuri de design interior si exterior la Facultatea de Arhiectura din orasul Volos.

Cand s-a intors in Romania, in 2008, a lucrat pentru cateva luni in domeniul arhitecturii, dar apoi s-a orientat catre pasiunea pe care o avea din copilarie: coafatul si impletiturile rusesti. Aceasta pasiune o are de la mama ei, care lucreaza de aproximativ 35 de ani in industria si care se ocupa de administrarea a mai multe saloane de infrumusetare din Chisinau.

O scoala de servicii de infrumusetare cu profesori din Chisinau, Moscova si Kiev

„Nu am avut intentia sa ma angajez, sunt o fire independenta, iar ca angajat nu mi-as fi permis sa fac atat de multe lucruri. Independenta o capeti cand esti antreprenor. Initial mi-am dorit sa deschid o scoala de coafura si machiaj cu profesori de la Chisinau, Moscova si Kiev, pentru ca acolo este un alt stil, o alta tehnica, o abordare mult mai complexa, atitudinea profesorilor de acolo este mult mai serioasa. Nu vreau sa devalorific nivelul scolii din Romania, dar acolo se acorda mult mai mult timp meseriei acesteia. Practica este esentiala, dar scoala trebuie sa fie foarte serios facuta. Ca si in medicina sau arhitectura, daca nu stii, nu poti sa faci o casa rezistenta sau nu ai cum faci o operatie cu succes”, afirma intreprinzatoarea.

Si pentru ca inainte de a lansa o afacere ai nevoie de o cercetare, Danilisin s-a gandit ca cea mai buna metoda sa afle ce isi doresc clientii din Romania si ce fel de specialisti trebuie sa pregateasca era sa deschida propriul salon de coafura.

“A trebuit sa imi dau seama catre ce categorie de saloane trebuie sa dau profesionisti, mesteri. Si mai bine decat a avea un salon nu cred ca as fi putut face asta”.

Asa ca in octombrie 2010 a deschis salonul Oksana Russian Hair & Beauty Care in zona Primaverii din Capitala, iar din ianuarie anul trecut salonul a fost mutat in cartierul Dorobanti.

Dureaza 2-3 ani pana un salon de infrumusetare devine profitabil

Pana acum a investit circa 200.000 de euro in salon, banii avandu-i de la familie. Anul trecut, salonul a avut o cifra de afaceri de circa 180.000 de euro.