Cluj-Napoca va gazdui Start-up Europe Summit 2019 in martie. Cum te poti inscrie?

Summitului Start-up Europe 2019 va fi gazduit de Cluj-Napoca in luna martie, iar consilierii locali au aprobat, marti, suma de 282.000 de lei pentru organizarea evenimentului.

Summitul va avea loc in perioada 21-22 martie 2019 si va fi organizat in parteneriat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale din Romania si Comisia Europeana, scrie Agerpres.

Acest summit dedicat start-up-urilor se organizeaza pentru prima data in Romania, in contextul preluarii, la 1 ianuarie 2019, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre tara noastra. Tema principala pe care Comisia Europeana a propus-o pentru acest an este 'Digital Single Market'.

"Aceasta distinctie este un indemn pentru a intari rolul si suportul acordat dezvoltatorilor din domeniul digitalizarii prin participarea activa a acestora in schimbarea societatii printr-un proces de dezvoltare urbana sustenabila si sustinerea acestora. Municipiul Cluj-Napoca este un important centru academic si universitar, avand 10 universitati publice si private si aproximativ 100.000 de studenti, aceste avantaje constituind un cadru ideal pentru dezvoltarea cercetarii si industriilor creative", se arata in proiectul de hotarare.

La Summitul Start-up Europe vor fi prezente 400 de persoane, atat din cadrul Comisiei Europene, cat si din cadrul companiilor din domeniul digitalizarii si inovarii.

Citeste si:
Proiect românesc care ajută nevăzătorii, admis într-un program...
Proiect românesc care ajută...

Organizatorii acestui eveniment sunt Comisia Europeana, prin DIGI Connect, municipiul Cluj-Napoca si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale din Romania, iar bugetul alocat evenimentului este de aproximativ 1.450.000 de lei si este asigurata de toti partenerii (dintre care Comisia Europeana 600.000, iar ministerul 500.000).

Primaria Cluj-Napoca va avea si o contributie nefinanciara, prin implicarea serviciilor de specialitate in organizarea evenimentului si prin realizarea campaniei de comunicare dezvoltata de angajatii municipalitatii.

Cei care doresc sa participe la Start-up Europe Summit 2019 de la Cluj se pot inscrie aici, pana pe data de 15 martie 2019.

Citeste si:
UE, profund divizată înaintea summitului privind relansarea economică
Uniunea Europeană este...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Lidl începe înscrierile la Școala de Carte și Meserii
Setari Cookie-uri