Daca jobul pe care il ai in prezent nu iti mai aduce satisfactii, iar activitatea din timpul liber iti ofera mai multa placere, gandeste-te la un plan de a o transforma intr-o mica afacere. In acest articol poti citi cateva exemple de afaceri incepute din pasiune de tineri antreprenori.

LEMNeria este povestea renuntarii la o cariera in avocatura pentru pasiunea unei afaceri cu bijuterii din lemn si motive traditionale. Iulia Zamfir a renuntat la o cariera in avocatura pentru a se dedica unui proiect care are radacini in copilaria petrecuta la sat: bijuterii din lemn, cusute cu motive traditionale. A inceput afacerea cu 1.500 de lei, cu cateva instrumente si materiale, intr-o garsoniera din Piata Sudului si vrea sa o construiasca incet, pe termen lung.

Povestea unei chimiste si a unui sociolog care au livrat cu bicicleta sapun de 20.000 de euro, in 2018, poarta numele "Endea". Cei doi au inceput, in urma cu opt ani, un business cu sapunuri naturale, pe care au ajuns sa le livreze personal, in Timisoara si Oradea, cu bicicleta, pedaland, anul trecut, aproape 2.000 de kilometri. Inceputa cu bani putini, mica afacere de familie a crescut treptat si a castigat clienti fideli, ceea ce i-a determinat pe cei doi fondatori sa renunte la joburile lor si sa se implice in totalitate in propriul proiect.

Jolie Cosmetics este o afacere nascuta din pasiunea pentru cosmetice naturale. Doua corporatiste, Ioana Iordache si Roxana Samoila, au decis sa renunte la cariera lor de auditori si sa-si deschida propriul business. Timp de doi ani, Ioana si Roxana s-au gandit cum sa-si dezvolte ideea de afaceri. In iulie 2015, au reusit sa infiinteze compania Jolie Cosmetics, dupa multe exersari si teste pentru retetele de produse cosmetice.

Cum a transformat o inginera pasiunea pentru gatit intr-o afacere? Odette Costea a decis sa faca trecerea de la meseria de baza, inginer mecanic de utilaje de constructii, la patiser si cofetar, intrand in domeniul culinar, unde mirosul de bezea si ciocolata umple atelierul din Bucuresti. Quiche-urile sarate si crocante si tartele cu fructe, ciocolata sau bezea sunt produsele in jurul carora s-a construit afacerea Chez Odette, care mizeaza pe online, targuri si evenimente pentru vanzari.

Bine scris, ateliere de caligrafie in era digitala. Sorin Traistaru a incercat, o perioada de timp, sa deseneze singur litere, apoi si-a dat seama ca are nevoie sa invete caligrafie de la cineva care face asta. Dupa ce a prins regulile de baza, a inceput sa tina impreuna cu un prieten ateliere de caligrafie, iar de cateva luni este pe cont propriu. Despre pretul unui curs, investitia in materiale si instrumente si modul in care caligrafia poate influenta copiii povesteste, pentru wall-street, Sorin.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri