Dupa 7 luni de lansare, start-up-ul romanesc Flip.ro primeste 250.000 de euro din partea a doua fonduri de investitii si a unui grup de investitori privati. Flip.ro este site-ul care te ajuta sa iti vinzi vechiul telefon intr-un mod simplu si sa cumperi in siguranta telefoane second-hand verificate si reconditionate.

Investiția este condusa de fondul Gapminder VC, la finanțare participând V7 Capital și un grup de investitori privați. Aceasta este a doua runda de investiții pe care Flip o ridică, iar prima rundă, în valoare de 120.000 de euro, a fost anunțată în noiembrie 2019.

“Cu finanțarea aceasta ne propunem sa ne dublăm obiectivele pentru 2020. Pe termen mediu și lung ne dorim sa fim liderii în piața de electronice second-hand și recondiționate din România, să ne consolidăm poziția și apoi să ducem produsul la nivel international. Ne concentrăm eforturile spre a oferi o experiență cât mai bună clienților noștri vânzători și cumpărători.” spune George Moroianu, unul dintre fondatorii platformei.

În luna mai, Flip anunța faptul că peste 1.300 de utilizatori deja au achiziționat un telefon prin intermediul platformei, și că peste 250.000 de euro au fost plătiți către vânzătorii care își tranzacționează telefoanele pe platformă.

“Flip a continuat sa crească susținut atât pe parcursul programului de accelerare Techcelerator, cât și după. Chiar și în această perioada imprevizibilă, echipa a depășit obiectivele de business, motiv pentru care am ales să continuam investițiile și chiar să conducem această rundă.” Cristian Dascalu – Cofondator Techcelerator si partener in fondul GapMinder VC.

“Am ales sa investim din nou în Flip datorită capacității lor de execuție și adaptare la condițiile pieței, așa cum o vedem și noi în următorii ani. Credem foarte mult în proiect și în echipă.” - Iulian Circiumaru, Cofondator al V7 Capital.

În medie, prețul telefoanelor second-hand de pe Flip.ro este cu 50% mai mic față de prețul telefoanelor noi, iar la nivel funcțional sunt de aceeași calitate. Toate telefoanele se supun unei verificări tehnice riguroase și vin insoțite de garanție, astfel încât utilizatorii să aibă parte de o experiență similară cu cea a cumpărării unui telefon nou.

În total, peste 800 de utilizatori au oferit recenzii despre experiența cu Flip pe: Google (320 recenzii), Facebook (250 recenzii) și pe site-ul acestora (230 recenzii), iar ratingul mediu este de 4,9 stele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri