19 Iunie 2006

De la birou in bucataria pensiunii



O fosta asistenta medicala scoate profit dintr-o pensiune de trei stele

Cine pleaca in week-end fara sa-si rezerve cazare din timp va avea surpriza sa gaseasca toate pensiunile ocupate. Doar hotelurile care cer 180 lei pe noapte mai au cate o camera disponibila. Asa s-a intamplat si de 1 mai, cand am gasit o camera de dormit doar prin bunavointa proprietarului care ne-a cedat propria camera, el mutandu-se intr-un corp in curs de amenajare.

De mancat am mancat alaturi - adica la pensiunea Mircea 3* si a fost pentru prima data cand am fost intrebati cu ce fel de gem vrem papanasii. Intr-o pauza de gatit, doamna Flori, proprietara pensiunii, spune cu naduf: "Am lasat biroul din Bucuresti ca sa petrec ore intregi la bucatarie printre oale si cratite". In ciuda afirmatiei, fosta asistenta medicala nu regreta alegerea facuta. Nici nu mai suporta aglomeratia din Bucuresti, unde nu poate sta mai mult de doua zile. Chiar si buletinul l-a schimbat pe adresa pensiunii din Cheia.

Povestea de succes

Flori Stanoiu (54 de ani) a lucrat la sectia de pediatrie a spitalului "Victor Gomoiu", fost 23 August, iar in 1999 avea deja un cabinet particular deschis impreuna cu o colega. Pentru ca nepotul sau, Mircea, avea nevoie de refacere naturala in aerul curat de munte, Flori Stanoiu impreuna cu sotul si nepotul au plecat pentru trei saptamani la Predeal.

Au platit 20.000.000 de lei la acea vreme. Bani multi, asa ca s-au gandit ca ar fi mai rentabil sa-si cumpere o casa pe care sa o aiba la dispozitie oricand. In 2000 au vandut un teren si un imobil in Bucuresti si au cumparat o pensiune din Cheia, Mary, cu 20.000 de dolari.



Citeste si