Caracterizat ca fiind un “bad boy” al politicii, Rodrigo Duterte si-a mentinut, dupa ce a ajuns la conducerea statului Filipine, aceeasi politica dura prin care a reusit sa castige, timp de 7 mandate, simpatia cetatenilor din capitala districtului Davao.

Dupa 7 mandate la conducerea capitalei districtului Davao, la finalul anului 2015, controversatul Rodrigo Duterte isi anunta inscriere in cursa alegerilor prezidentiale din 2016 ale statului Filipine, decizie aflata in contradictie cu afirmatiile facute de acesta de-a lungul timpului cu privire la o eventuala candidatura.

Promisiunile sale privind reinvierea industriei siderurgice, uciderea criminalilor sau recladirea unui nou parlament federal care sa vina cu masuri mai bune pentru dezvoltarea societatii, ii aduc un numar de voturi aproape dublu fata de cele stranse de cei doi competitori principali ai sai.

Una dintre cele mai mari controverse care au planat asupra lui Rodrigo Duterte a fost reprezentata de catre sustinerea pe care acesta ar oferi-o gruparii cunoscute sub denumirea de "Davao Death Squad" sau "Duterte Death Squad", grupare care ar fi ucis peste 1.000 de persoane in 20 de ani de activitate, majoritatea fiind presupusi dealeri de droguri sau interlopi. Informatiile, aparute in mai multe rapoarte internationale, aratau ca aceasta grupare si-ar fi desfasurat activitatea fiind sprijinita de catre politia locala.

Retail jobs

Se poate spune ca actiunile gruparii "Death Squad" lovesc puternic principiile dupa care se ghideaza democratia, insa, nu par a avea vreo influenta negativa asupra economiei statului Filipine, care, conform estimarilor prezentate de catre Banca Mondiala, va avea o crestere intre 6.5% si 7.5% procente in 2017. Aceasta evolutie plaseaza tara condusa de Rodrigo Duterte pe pozitia a 10-a la nivel mondial ca si ritm al cresterii economice.

Conform tradingeconomics.com , rata somajului a ajuns in tara condusa de Rodrigo Duterte la 5.6% in al treilea trimestru din 2017, de la un procent de 5.4% inregistrat in 2016. PIB-ul tarii a fost de 304 miliarde de dolari in 2016, reprezentand 0,49% din economia mondiala, in timp ce deficitul bugetar s-a situat la 2.4%. In ceea ce priveste inflatia, Filipine a ajuns la 3,3% in noiembrie, cu o crestere de 0,2% fata de luna precedenta.

Citeste si:
Statele Unite nominalizează în premieră o femeie ambasador în România
Statele Unite nominalizează...Dupa preluarea pozitiei de presedinte, Rodrigo Duterte a promulgat o lege prin care toate operatiunile guvernamentale sa devina mai transparente si a anuntat masuri cu privire la decongestionarea traficului aerian. De asmenea, actiunile celor din “Death Squad” au continuat, lucru care a facut ca mii de persoane certate cu legea sa se predea singure, de teama sa nu ajunga in vizorul asa-zisilor “justitiari”.

Duterte a sustinut o retorica agresiva si impotriva autoritatilor internationale, declarand la inceputul lui octombrie ca ar putea expulza, in mai putin de 24 de ore, toti ambasadorii Uniunii Europene si ai Organizatiei Natiunilor Unite, daca acestia vor continua sa intervina in razboiul sau impotriva drogurilor, un razboi care a dus la uciderea a peste 12,500 de filipinezi in ultimul an, dintre care peste 4.000 in timpul operatiunilor realizate de catre oamenii legii.

Citeste si:
Seful Knight Frank pe Europa: 2018 ar putea aduce un val de...
Seful Knight Frank pe Europa:...

Pe langa razboiul purtat impotriva consumului de droguri, Duterte a trebuit sa poarte un razboi si impotriva gruparilor islamiste din sudul statului, declarate ca fiind afiliate jihadistilor din ISIS. Acesta a decis instituirea legii martiale la nivelul regiunilor cu probleme, afirmand ca ia in considerare instituirea acesteia la nivel national.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri