Majoritatea romanilor calatoresc in interes de serviciu in Italia, urmata de Franta (17%), Germania (16.9%) si Spania (14.2%).

Pentru concedii si vizite la rude, romanii zboara cel mai des in Spania si Italia.

Aproximativ 68% din populatia Romaniei, din mediul urban, cu varsta intre 14 – 65 ani au facut cel putin o calatorie cu avionul

Peste jumatate dintre persoanele care au calatorit cu cu avionul anul acesta au zburat o singura data, in timp ce aproximativ un sfert au calatorit cu avionul de 2 ori.

Citeste si:

Motivele principale pentru a zbura sunt personale fie ca este vorba de concedii, fie de vizite la rude.

In ceea ce priveste companiile cu care romanii au zburat in 2011, peste 60% dintre respondenti au ales companii low-cost, 36,9% cu Wizz Air si 25,6% cu Blue Air, in timp ce intre companiile de linie se remarca Tarom, 21,1% din respondenti mentionand ca au zburat cu aceasta companie.

Studiul care sta la baza datelor a fost realizat de catre Daedalus Millward Brown in perioada septembrie - octombrie 2011, folosind metodologia CATI (interviuri telefonice), pe un esantion de 2000 persoane din mediul urban, cu varsta intre 14 - 65 de ani. Intrebarile au fost puse pe CATIBUS, iar numerele de telefon au fost formate aleator.

Daedalus Millward Brown este una dintre cele mai mari companii de cercetare de marketing din Romania.