Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, considera ca avansul economic anuntat pentru primul semestru din acest an nu a fost simtit in turism, domeniu in care consumul a continuat sa scada.
Produsul intern brut al Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier, conform primelor estimari al Institului National de Statistica.

"Acest indicator este un indicator statistic, dupa care iti faci o prima idee, dar nu are un caracter absolut. Daca acest indicator il corelam cu scaderile de consum, pe ultimele sase luni, cred ca este mai important consumul. Sa nu uitam,de exemplu, ca degeaba creste productia agricola, daca ea nu este fiscalizata, adica daca bugetul de stat nu castiga nimic", a exlucat Burcea.

In ceea ce priveste domeniul turismul, Burcea considera ca avansul economic anuntat de INS nu s-a simtit, consumul continuand sa scada.

"In primele sase luni, vanzarile au crescut cu 30% , dar asta pentru ca toata lumea cumpara pe «early booking» si «Inscrieri Timpurii», adica ieftin, dar cu siguranta vor scadea in semestrul al doilea", a precizat Burcea.

El a mai spus ca se asteapta ca evolutia produsului intern brut al Romaniei sa fie pozitiva in 2013, insa nu se asteapta la o crestere a economica.

"Economia nu creste, degeaba domnul Isarescu scade dobanda, pentru ca antreprenorii n-au incredere in ziua de maine. Chiar daca dobanda la lei va fi 3% la banca comerciala, nu voi lua credit, pentru ca nu am garantia ca imi vand produsele si serviciile. Nu s-a luat absolut nicio masura de relansare economica, de stimulare, in ultimii 5 ani", a afirmat Burcea.

Agentia de turism Paralela 45 destine o retea formata din 35 de unitati si peste 100 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri