Turismul este marginalizat in Romania si s-a dat importanta acestui domeniu doar atunci cand a fost condus de ministri care s-au aflat in relatii speciale cu sefii lor, a declarat Mohammad Murad, presedintele FPTR, care crede ca ministerul risipeste banii ca un copil de bani gata.

"In ultimii ani nu s-a dat importanta turismului romanesc. Politicienii romani nu sunt consumatori de turism intern si din acest motiv nu ii intereseaza domeniul. Cand s-a dat un pic de importanta turismului a fost atunci cand ministrii au avut relatii speciale cu sefii lor - Agathon, Udrea... Am vazut ca importanta turismului este pusa pe seama persoanei care o conduce si pe seama relatiei pe care o are acea persoana cu seful. Atunci apar multe usi deschise", a spus Murad, unul dintre cei mai mari investitori din Romania in domeniul hotelier, scrie Mediafax.

Astfel, a explicat el, nu s-a dat importanta turismului, ci persoanei care a condus domeniul.

El crede ca in Romania lipseste un ministru care sa aiba curaj, sa fie responsabil si sa fie lasat de sefi sa lucreze. "Problema este ca in Romania oamenii gandesc asa: daca nu faci nimic, nu esti condamnat. Daca faci, ai un risc. Si atunci cea mai buna varianta este sa vina un om curajos, sa-si asume vreo doi ani sa faca lucrurile sa se miste, dupa care se duce si se preda direct si sta vreo 2-3 ani la puscarie si asta a fost tot. Si toata tara va avea de castigat si doar el pierde. Dar sa avem acest om", afirma presedintele FPTR.

Din pacate, spune el, in ministere se lucreaza 80% pe hartii si 20% sunt cei care au viziune. El a adaugat ca, din pacate, si cei care au viziune sunt legati de alti angajati din minister, care nu vor sa faca nimic.

"Un ministru care ar sti turism ar face intr-o luna ce au facut alti ministri intr-un an de mandat, deci eficienta lui ar fi de mai mult de zece ori mai mare. Ei au incearcat, dar problema este ca rezultatele spun multe. Un plan de promovare ar trebui facut de ministru cu patronatele din turism, iar patronatele ar trebui sa-si asume acest plan si, indiferent cine va veni la putere, el sa nu mai poata fi schimbat", a adaugat omul de afaceri.

Potrivit lui Murad, turismul nu poate fi inteles decat de cei care lucreaza in turism. Acesta crede ca in turismul romanesc lipseste partea de care ar trebui sa se ocupe statul si ca investitiile din diverse statiuni au depins de relatia pe care a avut-o ministrul turismului cu primarul respectiv.

"Ministerul este ca un copil al unui patron care cheltuieste bani fara sa-si puna problema de unde face rost de altii, pentru ca stie ca ii da tatal sau", a incheiat Mohammad Murad.

Patridul Conservator urmeaza sa nominalizeze in aceasta perioada o persoana pentru portofoliul de ministru pentru IMM si Turism, dupa ce actualul demnitar, Maria Grapini, a anuntat ca paraseste postul din martie pentru a candida la alegerile europarlamentare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri