Jurnalistii americani le recomanda cititorilor sa vina in tara noastra pentru "povestea lui Dracula din Sighisoara, orasul din Romania unde s-a nascut Vlad Tepes, persoana reala care l-a inspirat".

"Europa este casa unor orase istorice, muzee celebre si restaurante fenomenale. Dar exista si plaje ascunse grozave, statiuni de schi fenomenale si formatiuni naturale uluitoare, cum sunt canioanele, cascadele sau pesterile. Am alcatuit <Lista lui Bucket> cu destinatiile din Europa care trebuie vazute intr-o viata", scriu jurnalistii de la Business Insider.

Pe langa Sighisoara, plasata pe locul 42, site-ul strain recomanda capitala vecina, Budapesta, si experienta de a face o baie in apa termala din oras. Jurnalistii americani recomanda si sa te reculegi la manastirea Rila din Bulgaria, sa te plimbi printre zidurile din Dubrovnik, Croatia, sa admiri aurora boreala din Finlanda, sa savurezi o bere in piata centrala din Cracovia, Polonia, sa alergi prin lanurile de lavanda din Provence, Franta, sa testezi viteza masinii pe faimoasa Autobahn din Germania, sa dansezi pana dimineata in Ibiza si sa faci o plimbare pe Podul Charles din Praga.

praga, podul charles

Citeste si:

Podul Charles din Praga/Marinela Oprea-Wall-Street.ro

Primele trei recomandari sunt sa dansezi pe muzica house pana dimineata intr-un club din Berlin (locul 3), sa schiezi in Innsbruck, Austria (locul 2) si sa te plimbi pe Promenada Englezilor din Nisa, Franta (locul 1).

In martie, Business Insider a laudat si Salina Turda, pe care a numit-o cel mai tare loc subteran din lume.

Sursa foto: Sighisoara/Shutterstock.com