Sase zboruri din zece ale companiei aeriene Air France vor fi anulate luni, din cauza unei greve a pilotilor care se opun conditiilor de dezvoltare a unei filiale low-cost a grupului, a anuntat compania, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Air France prevede sa asigure 40% din zborurile sale pentru ziua de 15 septembrie 2014", anunta compania intr-un comunicat.

Sindicatul SNPL (majoritar) a facut apel la o greva pentru perioada 15-22 spetembrie, in timp ce alte doua sindicate au solicitat desfasurarea unei astfel de actiuni pana la 18 septembrie. Compania ii sfatuieste "din nou pe clientii sai care au rezervat un zbor intre 15 si 22 septembrie sa-si amane calatoria sau sa-si schimbe biletul fara alte costuri suplimentare". "Daca actiunea sociala va continua si dupa 15 septembrie, programul zborurilor va fi adaptat in consecinta. Eventualele repercusiuni vor fi comunicate clientilor vizati cu o zi inainte de plecare", a precizat compania.

O greva de o saptamana ar fi cea mai importanta organizata din 1998 de catre pilotii Air France. CEO-ul Air France, Frédéric Gagey, care cifreaza de la "10 pana la 15 milioane" de euro pe zi costul acestei greve, a declarat sambata ca discutiile cu sindicatele vor continua in vederea gasirii unei solutii in acest conflict. Cele trei sindicate, care se opun conditiilor de dezvoltare a companiei low-cost a grupului, Transavia, au intrat de mai multe saptamani in conflict cu conducerea. Sindicatele s-au aratat pesimiste, sambata, in legatura cu posibilitatea unei iesiri din criza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri