Cererea pentru circuite a fost in crestere cu 15% in 2015, fata de 2014, iar circuitele tematice i-au atras cel mai mult pe romani, datorita faptului ca le ofera posibilitatea sa cunoasca istoria, cultura si civilizatia locurilor respective, potrivit agentiei de turism Cocktail Holidays.

Trendul ascendent se mentine si pentru anul acesta, rezervarile realizate in primul trimestru al anului fiind mai mari cu 12% fata de perioada similara a lui 2015.

Unde le place romanilor sa se plimbe mai mult

Cele mai cautate, pana in prezent, sunt programele de Thailanda, in special cel de plaja, soare, mare, in care turistii pot imbina vizita cu statul la plaja, urmate de Cappadocia, Scandinavia - capitale si fiorduri, Croatia - Muntenegru.

Inovatia sezonului in ceea ce priveste circuitele din Europa o reprezinta cele in Polonia („O lectie de istorie” - care vizeaza istoria tarii in cel de-al Doilea Razboi Mondial-, si „Pe urmele lui Chopin” – singurul circuit care include si participarea la un concert din opera compozitorului) si in tarile Baltice („Jewels of the Baltic”). De anul acesta, in oferta turoperatorului se afla si circuitul Croatia-Muntenegru, care are deja o cerere semnificativa.

“Am constatat o cerere din ce in ce mai mare pentru astfel de vacante care ii ofera turistului posibilitatea sa viziteze mai multe tari intr-un timp scurt, dar si sa obtina mai multe informatii despre istoria, cultura si civilizatia locului. Si pentru ca cei care au vizitat deja Europa ne-au solicitat circuite in tari indepartate, ne-am diversificat oferta cu tari precum Thailanda, Sri Lanka, China si Maroc, fiecare avand o tema specifica”, declara Dan Goicea, director general adjunct Cocktail Holidays.

Astfel, cele mai populare circuite exotice sunt ”Pe urmele civilizatiei Thai” (Thailanda) si „A opta minune a lumii” (Sri Lanka), ”Farmecul Chinei de la Nord la Sud” (China si Hong Kong, pentru a cunoaste civilizatia asiactica) si ”De la Ocean la Atlantic, la orasele imperiale” (Maroc, pentru a vedea orasele imperiale).

Un pachet de circuit include transport cu avionul, taxe de aeroport, cazare la hoteluri de patru si cinci stele, asistenta turistica in limba romana, dar si asigurarea storno si medicala, Travel Protection, pentru orice varsta. Pretul mediu este de aproximativ 900 de euro/persoana. In 2015, pachetul mediu pentru un circuit complet cu toate taxele si atractiile turistice incluse a fost de 695 de euro in Europa si de 1.090 de euro in destinatiile exotice.

„Turistii de circuit sunt persoane cu venituri peste medie, foarte bine informati si foarte activi. Stiu exact unde se duc, pentru ca au citit mult despre destinatie si acum vor sa o vada. Vor sa imbine utilul cu placutul in vacanta lor, sa viziteze si sa se relaxeze. Multi dintre ei ne sunt clienti de ani de zile pe circuite”, declara Dan Goicea, director general adjunct Cocktail Holidays.

In oferta Cocktail Holidays, circuitele reprezinta in prezent 7% din vanzari. Turoperatorul isi propune ca ponderea sa creasca la 15% in 2016.

Prompt Service Travel Company a fost infiintata in urma cu 23 de ani. Cocktail Holidays este brandul turistic al Prompt Service Travel, lansat in urma cu 11 ani. Pe piata mai activeaza Eximtur, Paralela 45, Christian Tour, Perfect Tour, Happy Tour, Prestige Tours, Vola.ro si Paravion.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri