Nu exista concediu de vara fara un sejur la malul marii. Chiar daca statiunile de pe litoralul romanesc nu ofera cele mai bune servicii turistilor, in fiecare an, sute de mii de romani isi petrec concediile de vara la malul Marii Negre. Plaje sunt pentru toate gusturile, moderne, aglomerate, salbatice, mai greu accesibile turistilor.

In concediul de vara, cei mai multi turisti se indreapta spre statiunile deja populare de pe litoral. Putini turisti stiu ca exista cateva plaje mai retrase, semi-cunoscute, cu peisaje minunate care le pot oferi expriente de neuitat.

Plaje salbatice in Romania: Plaja Vadu

Plaje in Romania

Foto: Shutterstock.com

Plaja Vadu va fi mereu o alegere perfecta pentru turistii care vor sa stea cat mai departe de locurile aglomerate de pe litoralul romanesc. Plaja Vadu se afla la doar 15 kilometri de satul Vadu, care apartine de comuna Corbu. Este o plaja salbatica, perfecta pentru iubitorii de natura. Linistea locului este tulburata numai de valurile care se sparg de tarm. Nisipul este fin, plin de scoici si melici, iar apa marii este curata. Dintre toate plajele de pe litoralul Marii Negre, apa de la Vadu este cea mai curata.

Nu veti gasi in Vadu hoteluri si restaurante, terase sau cluburi. Singurul loc in care puteti manca este cherhanaua Vadu Pescarilor.

Citeste si: Piscine in Bucuresti: care sunt tarifele si programul de functionare

Plaja Gura Portitei, printre cele mai frumoase din Romania

Cele mai frumoase plaje din Romania

Foto: Shutterstock.com

La circa 50 de kilometri de Tulcea se afla fostul sat de pescari Gura Portitei. Este unul dintre cele mai frumoase locuri din rezervatia Delta Dunarii. Drumul pana la Gura Portitei este putin mai complicat, insa spectaculos. Se merge pana la Jurilocva, pe soseaua Constanta - Tulcea, iar de acolo se poate ajnge cu salupa sau cu vaporul. Cu barca, drumul dureaza circa o ora si jumatate, insa cu salupa se poate ajunge mai repede. Plaja cu nisip fin se intinde pe 4 kilometri si desparte Marea Neagra de Lacul Golovita.

Turistii care ajung pe plaja de la Gura Portitei se vor bucura de vacanta intr-o atmosfera linistita intr-un piesaj lacustru autentic.

Plaje salbatice in Romania: Plaja Perisor

Plaja Perisor se afla la circa 30 de kilometri de Gura Portitei, ceea ce o face destul de inaccesibila. Insa tocmai faptul ca este ceva mai greu de ajuns acolo face ca plaja Perisor sa ramana virgina, de care putini romani au auzit. Drumul pana la plaja Perisor se face cu barca. Este un drum de cateva ore, insa peisajul este absolut spectaculos, asa ca turistii vor avea parte de o experienta unica.

Plaja Perisor nu are nicio facilitate, asa ca turistii care ajung acolo trebuie sa aiba la ei mancare nepreisabila si apa. Dunavatu de Jos este cea mai apropiata localitate de plaja Perisor si tot acolo se pot caza si turistii. Cei care vor sa stea in mijlocul naturii in Perisor, pot alege varianta cu cortul.

Plaja Neptun, una dintre cele mai frumoase din Romania

Plaja Neptun

Foto: Shutterstock.com

Statiunea Neptun se afla in extremitatea sud-estica a Romaniei, intr-o zona cu o vegetatie relativ bogata, padurea Comorova, pe tarmul Marii Negre, la 10 kilometri nord de orasul Mangalia si la 38 kilometri de Constanta.

Chiar daca este una dintre cele mai aglomerate plaje din Romania, Neptun este si una dintre cele mai frumoase. Statiunea este foarte bine amenajata, are spatii verzi bogate, hoteluri si restaurante pentru toate gusturile, ceea ce o face sa fie un competitor serios pentru statiunea Mamaia.

Punctul forte al statiunii il reprezinta plaja La Steaguri, considerata de unii turisti ca fiind cea mai bine amenajata plaja de pe litoral, avand nisip fin si intrare in mare lina cu fund nisipos, potrivit wikipedia.org.

Plaje moderne: Plaja Mamaia

Plaja Mamaia

Foto: Shutterstock.com

Plaja Mamaia este una dintre cele mai moderne de pe litoralul romanesc. Turistii care vor distractie si se simt bine in locurile aglomerate vor gasi in Mamaia locul perfect de vacanta. In timpul zilei, turistii pot practica sporturi nautice sau pot luat parte la petrecerile si evenimentele care se organizeaza pe plaja. In timpul noptii, cluburile ii asteapta pe turistii petrecareti, cu chef de distractie.

Citeste si: Plaje in Bulgaria: 8 destinatii in care sa mergi in concediul de vara

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri