Motiunea "Turism de Romania: Un ministru incompetent si o tara fara brand", prin care se cere demisia ministrului Bogdan Trif, va fi dezbatuta si votata in plenul Senatului luni.

Cei 35 de senatori PNL si USR care au semnat motiunea sustin ca activitatea ministrului Trif este marcata de "o totala lipsa de transparenta" si atrag atentia ca executia bugetara a Ministerului Turismului se opreste in luna august 2017.

"Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, demonstreaza pe zi ce trece ca a conduce acest minister este o palarie prea mare pentru el. Il sfatuim, pe aceasta cale, ca, in loc sa-si cosmetizeze imaginea si sa se ocupe cu urzeala unor conflicte, mai bine sa se aplece asupra problemelor reale din turism, sa se ocupe de promovarea imaginii turistice a Romaniei in plan international si ii lansam cea mai grea provocare, o misiune dusa la indeplinire cu succes de agentiile de turism care atrag inclusiv straini prin pachetele oferite: sa-si convinga colega de partid, primar al municipiului Bucuresti, ca daca tot ofera mita excursii gratuite pensionarilor, din banii contribuabililor, macar sa incurajeze turismul autohton. 2018 este anul Centenarului Romaniei moderne! (...) Centenarul si implinirea a o suta de ani de la incheierea Primului Razboi Mondial erau o ocazie potrivita de a promova Romania. Datorita activitatii ZERO a domnului ministru Bogdan Trif, turismul romanesc a mai ratat o oportunitate de a fi prezent, macar, pe piata europeana. (...) Un gest de demnitate si dreptate al Parlamentului Romaniei ar fi retragerea sprijinului pentru ministrul Turismului, domnul Bogdan Trif! Un ministru incompetent si o tara fara brand! Domnule ministru, daca aveti un dram de onoare, trebuie sa va dati demisia!", se arata in textul motiunii.

Initiatorii sustin ca "Romania este pe ultimele locuri in cadrul Uniunii Europene la toti indicatorii din turism", tara noastra fiind "singura din Europa Centrala si de Est care are deficit in balanta de plati pe sectorul turism".

Semnatarii motiunii atrag atentia ca, "din nefericire, actiunile ministrului Bogdan Trif, de la preluarea mandatului, nu fac decat sa inrautateasca climatul economic din domeniul turismului si relatia cu mediul de afaceri din turism", iar "legea prin care se aprobau prevederile OUG 46/2017 cu privire la organizarea si functionarea Organizatiilor de Management al Destinatiei nu respecta recomandarile Organizatiei Mondiale a Turismului, propunerile mediului de afaceri din turism si a societatii civile".

Senatorii PNL si USR afirma ca "promovarea turistica a destinatiilor din Romania lipseste pe pietele internationale si arata neglijenta institutiilor guvernamentale fata de acest important domeniu economic, aceasta fiind una dintre cauzele numarului scazut de straini care viziteaza tara noastra".

Citeste si: Bogdan Trif: Turismul este o prioritate pentru Guvern

Sursa foto: Facebook / Ministerul Turismului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri