Unul din cinci turisti care rezerva bilete de calatorie pe mementobus.com vine din strainatate

Aproximativ 20% dintre turistii care intra pe platforma de rezervari bilete de autocar mementobus.com sunt din afara Romaniei, potrivit Memento Bus. Cele mai multe rezervari din strainatate vin din Marea Britanie, Italia, Germania, Spania, dar exista rezervari si din SUA si Franta. Cele mai accesate rute sunt Brasov-Sibiu si Brasov-Cluj, cu plecare din Bucuresti.

Pana la finalul lunii iunie 2019, Memento Bus a transportat aproximativ 15.000 de turisti pe cursele ocazionale si peste 7.000 de turisti pe cursele charter cu autocarul. Pe langa acestia, aproximativ 7.000 de calatori au rezervat bilete pe platforma mementobus.com pentru curse operate de companii partenere integrate in marketplace-ul Memento Bus.

Tinerii cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani reprezinta principala categorie care calatoreste cu autocarul. Procentul acestora se ridica la 43% din total, fiind urmati de cei din categoria de varsta 35-44 de ani, in proportie de 23,5%. In ceea ce priveste impartirea pe sexe, femeile si barbatii calatoresc cu autocarul in egala masura.

Destinatiile cele mai populare in randul turistilor romani care calatoresc pe rute interne cu autocarul sunt Brasov si Sibiu, cu plecare din Bucuresti.

“Anul acesta Memento Bus a facut un pas urias inainte prin transformarea platformei in cel mai mare marketplace pentru transportul de persoane la nivel national. Pana in prezent, avem integrati 24 de transportatori, intre care si compania Atlassib, ceea ce inseamna ca turistul are la dispozitie un numar mare de destinatii si curse din care poate alege. Acoperim atat rute interne, cat si externe”, a declarat Mircea Fartais, director general Memento Bus.

Citeste si:
MementoBUS.com a integrat Atlassib
MementoBUS.com a integrat...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Planurile pentru 2020 prevad cresterea numarului de parteneri transportatori in marketplace-ul MementoBus.com, precum si cresterea numarului de plecari din autogara Central Bus, plecari ce se vor adauga celor catre Anglia, Danemarca, Suedia, Germania, Franta, Spania, Italia, Republica Moldova si Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri