INTERVIU VIDEO| Alin Burcea, Paralela45: între TURISM și DRAMA românească

Alin Burcea, șeful agenției de turism Paralela45 și unul dintre primii patroni postdecembriști din România, dezvăluie cum și de ce este exagerată panica în România privind coronavirusul, cum este afectată activitatea sa de dinamica politică, dar și unde aleg românii să își petreacă sărbătorile pascale.

Aflată la venerabila vârstă de 30 de ani, afacerea lui Alin Burcea a trecut prin multe momente dificile sau frumoase. Prezentul încearcă din nou stabilitatea companiei, Alin declarând onest că pentru coronavirus nu a fost pregătit, deoarece nimeni nu se aștepta la aceasta. Chiar și așa, proprietarul Paralela45 face un apel la calm și la rațiune.

Lumea este în panică, o panică ușor exagerată. Eu am înțeles de ce suntem așa, pentru că medicii nu au găsit încă un antidot. Trebuie să ne revenim. Gripa și SARS-ul care ne-au omorât în umă cu câțiva ani nu au mai creat atâta panică. Toată situația asta este amplificată și de căutătorii de senzațional. În România nu se vinde binele, în România prinde bine drama. Numai povestea italianului care a mers la rude și s-a plimbat prin diferite zone etc. Cei cu supermarketuri sunt bucuroși, pentru că vând mâncare. Dar ce vând acum, trebuie consumat de către cumpărători. În general, oamenii se sperie de carantină. Nu este de 40 de zile, dar ne afectează”, declară Alin.

Făcând un salt la mobilitatea politică din România, un basm fără sfârșit, Alin comentează cum schimbările politice afectează activitatea tuturor agențiilor de turism. Împrumuturile străine inconștiente, urmate de creșterile salariale nejustificate ale unora dintre bugetari și culminând cu tăierile din ultima perioadă au creat o nebuloasă în economiile românilor.

”Mai văd unele cunoștințe de ale mele care aleargă după Ministrul Muncii, să întrebe dacă vor mări pensiile. Bineînțeles că nu le vor mări, nu au de unde 40%. Este evident că vor fi mai puțini bani în buzunarele românilor. De fapt, s-a simțit ceva de vreo patru luni, însă nu atât de mult”, constată Alin.

Citeste si:
Italia ajută turismul printr-un fond de 2 miliarde euro
Italia ajută turismul...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Astfel, turismul se realizează cu precauție în România. Însă, în ultimii ani, curajul în a călători a fost dat de tichetele de vacanță. În acest fel, românii și-au dezvoltat spiritul turistic și au îndrăznit să se distanțeze de casă.

Prin urmare, Paralela45 a pregătit pentru sărbătorile pascale, ce se apropie cu pași repezi, sejururi în Bulgaria, Grecia, dar și Egipt. Și așa cum menționam mai sus, turismul intern a crescut considerabil datorită voucherelor de vacanță. Muntele și stațiunile balneoclimaterice au câștigat cei mai mulți turiști.

Merg foarte bine charterele, Grecia, mai ales. Egiptul este iarăși la mare căutare, Bulgaria este o altă destinație. Exotice avem în orice moment, dar vom vedea cum se vor desfășura lucrurile”, a adăugat Alin.

Află mai multe din interviul video de mai jos despre parcursul Paralela45 și ce viitor pregătește Alin Burcea pentru agenție, dar și cum se plasează acesta vizavi de răspândirea coronavirusului, subiectul numărul 1 al perioadei în care ne aflăm.

Citeste si:
Alin Burcea: Trebuie continuată restaurarea clădirilor vechi din...
EXCLUSIV | Alin Burcea,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri