Turismul s-a aflat pe muchie de cuțit în 2020, odată ce granițele au fost închise din cauza COVID. Anul în curs este cel în care operatorii, dar și turiștii și-au pus toate speranțele pentru revenirea la normal. Iar după un 2020 mai mult între patru pereți, cu toții avem nevoie de o vacanță. Însă, înainte de a ne lua zborul, avem sau nu nevoie de pașaport de vaccinare, ne mai primesc sau nu grecii și bulgarii fără vaccinul anti-COVID? Răspunsurile le primim de la Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45, dar și vicepreședinte ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism).

Maldive sau Zanzibar sunt destinațiile care au făcut cu ochiul românilor, la final de 2020. Ținând cont de condițiile de călătorie impuse de statele europene, printre care și țara noastră, destinațiile exotice au fost luate cu asalt de românii dornici de vacanțe.

Vezi și: Ce state fac parte din noua listă a zonelor galbene

Cu prețuri accesibile și adaptate vremurilor pandemice pe care le traversăm, dar fără să scadă sub standardul impus de exotic, Maldive sau Zanzibar au atras ca un magnet românii care și-au economisit banii de-a lungul anului trecut. În acest sens, la târgul de turism online, încheiat pe 21 februarie, vedeta vacanțelor în 2021 a fost Egiptul.

”Egiptul a pornit ușor, ca un alergător de cursă lungă. Însă în 2021 ne vom confrunta cu problema listei statelor galbene, care va condiționa călătoriile. Această listă galbenă ne arată că România stă mai bine din punct de vedere epidemiologic față de alte state. Și mă bucur, însă sper ca și celelalte țări să își revină în ceea ce privește numărul de cazuri”, a declarat Alin Burcea, pentru wall-street.ro.

Cu sau fără pașaport de vaccinare în vacanță

Pe 23 februarie 2021 a avut loc o întâlnire între miniștrii turismului din Israel, Grecia și România în vederea stabilirii protocolului de călătorie. Protocolul presupune modalitatea prin care turiștii români vor fi primiți în cele două state, dar și cum israelienii și grecii vor intra în România.

”A apărut o confuzie, pe care aș dori să o lămuresc cu această ocazie. NU se călătorește în Grecia doar cu pașaport. De unde a pornit ideea? Grecia și Spania, țări turistice au venit cu inițiativa unui pașaport de vaccinare, care e mai degrabă, o metaforă, tocmai să le fie ușor turiștilor să meargă dintr-o țară în alta, pe modelul, eu sunt vaccinat, pot merge”, a explicat Burcea.

Prin urmare, românii vor putea călători ținând cont de următoarele:

  • deținerea adeverinței de vaccinare anti-COVID,
  • efectuarea testului PCR COVID-19,
  • adeverința care atestă că turistul respectiv a trecut prin boală (are anticorpi),
  • efectuarea unui test rapid COVID-19.

Pentru mai multe informații despre destinațiile anului 2021, dar și ce se va întâmpla cu croazierele, urmăriți video-ul de mai jos:

Sursa foto: Alin Burcea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri