Seria ce mai citesc marii antreprenori români continuă cu Alin Burcea, proprietarul touroperatorului românesc Paralela 45, una dintre primele agenții de turism apărute după Revoluție. Iată ce cărți și filme ne recomandă una dintre vocile turismului din România.

Top 5 cărți recomandate de Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45

  • Small Data - Martin Lindstrom

Martin Lindstrom, considerat Sherlock Holmes al lumii moderne, analizează obiceiuri pe care le avem, care dezvăluie adevăruri surprinzătoare despre tendințele noastre de consumatori ori despre comportamentul uman. Informațiile dezvoltate de autor în Small Data sunt de prețioase pentru oricine își dorește să înțeleagă mai bine factorii care declanșează deciziile de cumpărare.

Small Data poate fi găsită pe Libris.ro la aproximativ 70 de lei.

  • Brandwashed - Martin Lindstrom

În Brandwashed, Martin Lindsrom oferă cititorilor informații din culisele strategiilor și trucurilor pe care companile, agențiile de publicitate saucomercianții le folosesc pentru a-i convinge pe cumpărători să le cumpere serviciile ori produsele.

Brandwashed poate fi găsită pe Libris.ro la peste 100 de lei.

  • Mentalitate Deschisă - Institutul Arbinger

Este cartea despre care se spune că schimbă vieți și transformă organizații. Prin exemple, îndrumări, instrumente simple și profunde evidențiate în carte, persoane și organizații pot să facă singure schimbările care le îmbunătățesc spectaculos performanța, le accelerează inovația.

Cartea poate fi găsită online și costă 68 de lei.

  • Anotimpuri Diferite - Stephen King

Este o colecție de patru nuvele scrise de Stephen King, din categoria “scrierilor de groază” ale autorului, în care știința de a menține suspansul și arta de a adauga elemente paranormale îi captivează pe cititori.

Cartea poate fi găsită pe Libris.ro și costă 60 de lei.

  • Agenția Națională de Securitate - Andreas Eschbach

Este un roman de ficțiune istorică cu acțiune în trecut prin care se atrage atenția cititorului asupra unui subiect de actualitate, controlul și supravegherea digitală.

Cartea poate fi găsită pe Libris.ro și costă 29,4 lei.

Vezi și: Top 5 cărți recomandate de Mihai Marcu, președintele MedLife (wall-street.ro)

Top 5 filme/ seriale recomandate de Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45

  • Vikingii

Urmărește viața și aventurile lui Ragnar Lothbrok, cel mai mare erou al vremurilor sale, care extinde influența scandinavă contestând lipsa de viziune a unui conducător considerat incapabil.

Serialul are nota 8,5 din 10 pe IMDb.

  • Flight - cu Denzel Washington

Acțiunea se concentrează pe căpitanul Whip Whitaker, care se prăbușește cu avionul său din cauza unor probleme tehnice ale aparatului. Însă acesta reușește să salveze aproape toți pasagerii de la bord, ceea ce îl face ținta unei investigații, care evidențiază probleme personale ale acestuia.

Se pare că acele probleme au contribuit la dezastrul aviatic.

Filmul are nota 7,3 din 10 pe IMDb.

  • Unbroken - povestea lui Louis Zamperini

Filmul regizat de Angelina Jolie descrie viața lui Louis Zamperini, maratonist olimpic înainte de al Doilea Război Mondial și aviator în război.

Zamperini a supraviețuit fără mâncare și apă timp de 47 de zile după prăbușirea avionului său în Oceanul Pacific și a fost capturat și torturat de japonezi timp de doi ani.

Unbroken are nota 7,2 din 10 pe IMDb.

  • 13 Hours

13 Hours este o dramă desfășurată în lumea militanților islamici și a misiunilor diplomatice și militare americane.

Filmul este bazat pe relatarea martorilor despre operațiunea de salvare a celor puși în pericol din cauza unui atac terorist asupra unui complex american din Libia. Atacul se petrece pe 11 septembrie 2012, iar acțiunea de salvare durează timp de 13 ore.

Drama are nota 7,3 din 10 pe IMDb.

  • The Revenant - legenda lui Hugh Glass

Este povestea de supraviețuire a membrului unei expediții în Munții Stâncoși, sfârtecat de un urs grizzly și abandonat de cei desemnați să îi țină companie în ultimele momente de viață, de frica indienilor.

Personajul interpretat de Leonardo diCaprio reușește să se salveze, târându-se mutilat de urs prin sălbăticie și animat de planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.

Filmul are nota 8 din 10 pe IMDb.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înființată în 1990, fiind una dintre primele trei agenții din România. Touroperatorul este consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Cipru și Egipt, şi cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continentele, ori programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, programe de business travel. Agenția și-a mărit rețeaua de agenții, în 2021, cu cele din Craiova, Brașov, Alba Iulia, Ploiești, acoperind un număr de 41 de orașe, la care se adaugă agenția online, și a angajat 20% din personal. În prezent există 19 puncte de lucru care își desfășoară activitatea ca francizat Paralela 45.

Sursa foto: Alin Burcea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri