Un grup de femei, a căror misiune este să păstreze tradiția venețiană distinctă a gondolelor din lemn tradiționale, realizate manual, de-a lungul renumitelor canale ale orașului - își redirecționează eforturile pe fondul pandemiei de a servi comunitatea lor.

Membri grupului „Row Venice” livrează alimente pentru rezidenții vârstnici din Veneția, precum și alții care nu au capacitatea de a-și cumpăra singuri, potrivit TravelPulse.com.

Grupul de gondolieri voluntari fac un dublu serviciu, pe de o parte, livrând produse venețienilor, care nu au alte mijloace pentru a le obține. Iar pe de altă parte, transportă fructe și legume de la o fermă situată în afara orașului, ajutând furnizorul respectiv în circumstanțele create de pandemie. Clienții din centru și zona Giudecca pot plasa comenzile online și acestea vor ajunge direct prin gondolă, a menționat grupul pe pagina sa de Instagram.

Situată pe coasta de nord a Italiei, regiunea în care a luat naștere focarul Europei COVID-19, Veneția se numără printre zonele în care guvernul italian se pregătește acum să relaxeze restricțiile de carantină.

Țara a fost sub ordine stricte de blocare începând cu 9 martie 2020, cetățenii fiind supuși unor reglementări privind părăsirea locuințelor. Drept urmare, în unele zone, purtarea măștilor în public este obligatorie, iar cei care părăsesc locuința trebuie să aibă o declarație pe propria răspundere în care să fie detaliate motivele plimbării respective. De la debutul epidemiei de coronavirus, Italia a înregistrat peste 195.000 de cazuri confirmate de virus, cu un număr de decese de peste 26.000.

Nu în ultimul rând, în România, 303 de noi cazuri de persoane infectate au fost înregistrate de la ultima informare, ajungându-se astfel la un total de 11.339 îmbolnăviri, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele infectate, 3.141 au fost declarate vindecate şi externate. La terapie intensivă sunt internaţi 227 de pacienţi.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri