Vacanțele anului 2020 stau încă sub semnul întrebării. Până la revenirea turismului la o normalitate condiționată, statele au început să creeze planuri pentru turiști.

Este și cazul Greciei. Pe o plajă din Santorini au apărut primele cabine din plexiglas. Adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor avea avea şi un dispozitiv cu gel dezinfectant, scrie Digi24.

„Trebuia să găsim o soluţie pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranţă în această vară. Nu putem aştepta după recomandările autorităţilor, trebuie să fim proactivi”, spune administratorul unei plaje, citat de greekreporter.com.

Economia Greciei se bazează în mare măsură pe turism, dar din cauza pandemiei de coronavirus, numeroşi turişti şi-au anulat vacanţele. Deşi, statul elen a început măsurile de relaxare a carantinei, nu este clar când vor fi ridicate şi restricţiile de călătorie.

Citește și: Cum vor arăta în plajele în 2020: panouri de plexiglas lângă umbreluțe?

Pașaport pentru Coronavirus

În Grecia, ministrul turismului spune că vizitatorii vor avea nevoie de un fel de pașaport de sănătate, "pașaport coronavirus", cu alte cuvinte un document oficial din țara de origine, care să ateste că respectivii turiști nu sunt infectați cu SARS-COV 2.

Regula ar fi valabilă și la ieșirea lor din Grecia. Și sezonul turistic din vară va fi mai scurt, de doar trei luni, începând din iulie, dar ar putea prelungit în octombrie și noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri