Mai multe grupuri de țări, printre care și cele baltice, consideră că au adus epidemiile de COVID-19 sub control și plănuiesc să-și deschidă granițele între ele și să creeze așa numitele "bule de călătorie", iar în interiorul acestora să se poată călători fără să mai fie nevoie de carantină.

Primele țări care au anunțat că discută o astfel de idee au fost Australia și Nouă Zeelandă, care ar vrea că în cazul în care schema se dovedește un succes, să o lărgească și să includă și alte țări, precum Canada și țări din Asia. Ceva similar vor să facă și statele baltice - Letonia, Estonia și Lituania. Au anunțat și o dată, 15 mai, cu posibilitatea că mai târziu să includă și Polonia în acest spațiu.

Și România a luat în calcul o variantă de axă turistică regională, discutată deja la Palatul Cotroceni. "Acum trei zile când ne-am văzut cu președintele Iohannis exact asta i-am propus, noi credem că un culoar care vine din Germania și trece prin Austria, Ungaria și România este o chestiune de negociat", a spus antreprenorul Dragoș Anastasiu.

Citește articolul integral pe Digi24.

Operatorii aerieni se opun distanțării sociale în aeronave

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) susține purtarea măștilor de către pasageri și echipaje la bordul aeronavelor, ca parte critică a unei abordări a biosecurității. IATA nu acceptă impunerea măsurilor de distanțare socială care ar lăsa scaunele din mijloc neocupate.

Dovezile sugerează că riscul de infectare la bordul aeronavelor este scăzut. Purtarea maștilor de către pasageri și echipaje va reduce riscul de transmitere care este deja mic, evitând în același timp scumpirea dramatică a biletelor de avion, pe care ar aduce-o măsurile de distanțare socială la bord.

„Siguranța pasagerilor și a echipajelor este primordială. Industria aviatică lucrează cu autoritățile și guvernele pentru a relua zborurile, în siguranță. Dovezile demostrează faptul că riscul de infectare la bordul aeronavelor este redus. Vor fi luate măsuri suplimentare de protecție, cum ar fi purtarea maștilor de către pasageri și echipaje. Trebuie să oferim soluții care să inspire încredere pasagerilor că pot zbura în siguranță, păstrând totodată un cost accesibil al biletelor de zbor. Lipsa oricăreia dintre acestea nu va avea niciun beneficiu pe termen lung”, a declarat Alexandre de Juniac, directorul general și CEO al IATA.

Citește mai mult aici.

Sursa foto: M.Moira / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri