Premierul Bulgariei a anunțat că, de la 1 iunie, va fi ridicată carantina pentru cetățenii care vin din Grecia și Serbia. Astfel, frontierele dintre cele trei state se redeschid pentru turiști.

Anunțul a fost făcut după ce Boyko Borissov a avut o videoconferință cu premierii din România, Grecia și Serbia.

„De la 1 iunie, ridicăm carantina pentru cei care călătoresc în scop de afaceri, personal sau alte scopuri. Aceeași decizie a luat-o și Serbia. România încă nu s-a decis, încă se discută acolo", a declarat premierul Boyko Borissov, potrivit Novinite.

Pe data de 1 iunie, cei patru premieri se vor întâlni și fizic, scrie Digi24.

„Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, a participat, la 19 mai 2020, la o reuniune informală, în format cvadrilateral Bulgaria-Grecia-România-Serbia, alături de Prim-miniștrii bulgar și grec și, respectiv, de Președintele Serbiei.

Citeste si:
Mohammad Murad: E necesar să rămână cât mai mulți bani în România
Coronavirusul obligă la...

Reuniunea, organizată în sistem video-conferință, la inițiativa părții bulgare, s-a constituit într-un exercițiu de consultare în perspectiva unor posibile viitoare măsuri de relaxare, de o manieră coordonată, a restricțiilor de circulație, în scop de afaceri, umanitar, familial, respectiv turistic, între cele patru state.

Prim-ministrul român a informat în legătură cu dezbaterea în curs, din Parlamentul României, referitor la legislația cu privire la instituirea stării de alertă. S-a convenit, astfel, menținerea unui contact strâns între cei patru lideri, fiind evocată, de asemenea, de către partea bulgară, intenția de organizare a unei reuniuni formale, la nivel cvadrilateral, în viitorul apropiat”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Călătorii care ajung în Bulgaria după 1 iunie vor prezenta declarații pe proprie răspundere care să ateste că nu au fost carantinați, că sunt familiarizați cu situația din țara în care călătoresc și își asumă pe deplin riscul călătoriei.

Citeste si:
CE recomandă redeschiderea graduală a frontierelor între statele...
Coronavirus: Comisia...
Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Grecia a redeschis restaurantele și cafenelele, pregătindu-se pentru vară
Setari Cookie-uri