Grecia va autoriza zboruri de pasageri din mai multe ţări ale Uniunii Europene cu începere de la 15 iunie, a declarat un responsabil al guvernului elen, scrie AFP.

Pasagerii din aceste avioane nu vor fi supuşi măsurilor stricte de carantină, cu excepţia celor sosind din regiunile cele mai afectate de COVID-19 din aceste ţări europene, cum ar fi Ile-de-France (Paris şi împrejurimi), patru regiuni italiene (Emilia-Romagna, Lombardia, Piemont, Veneto) şi alte patru din Spania (Madrid, Catalonia, Castilia şi León, Castilia-La Mancha), a adăugat el, potrivit Agerpres.

"Totul va depinde acum de aeroportul de orgine, şi nu de ţara de origine", a precizat el.

Citește și Grecia va primi turiști români fără măsuri de carantină

Grecia a anunţat în cursul săptămânii deschiderea aeroporturilor din Atena şi Salonic (nord) pentru turiştii din 29 de ţări, dintre care vreo 15 din Uniunea Europeană, cu începere de la 15 iunie.

De la 15 la 30 iunie, avioanele vor putea ateriza numai în aceste două oraşe. Celelalte aeroporturi regionale şi de pe insulele greceşti vor fi deschise de la 1 iulie.

Statele incluse iniţial în această listă sunt: Germania, Austria, Danemarca, Norvegia, Cipru, Israel, Elveţia, Japonia, Malta, Bulgaria, China, Croaţia, Australia, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Albania, Estonia, Lituania, Letonia, Liban, Ungaria, Coreea de Sud, Serbia, Muntenegru, România, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă şi Finlanda.

Vizitatorii vor fi testaţi aleatoriu pentru noul coronavirus şi guvernul elen va continua monitorizarea evoluţiilor legate de pandemia COVID-19, iar această listă va fi actualizată înainte de 1 iulie, când ar putea fi adăugate şi alte ţări, potrivit Ministerului grec al Turismului.

Recomandăm și Românii care merg în vacanță în Grecia, la întoarcere, 14 zile stau în izolare

Măsurile severe de izolare, inclusiv restricţionarea drastică a deplasărilor interne şi internaţionale, au permis Greciei să ţină sub control epidemia de coronavirus, această ţară înregistrând până în prezent 2.906 cazuri de infectare şi 175 de decese, ambele cifre fiind mult inferioare celor din alte state europene. Aceste măsuri au afectat însă industria turismului, care anul trecut a generat pentru Grecia venituri de circa 19 miliarde de euro.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri