Din 3 mai s-a reluat turismul intern în Israel, iar unitățile de cazare de tip B&B, precum și pensiunile agro-turistice denumite “Zimmer” au primit deja primii clienți. Treptat, se redeschid și hotelurile cu mai multe camere, iar până la mijlocul lunii iunie se vor deschide și mall-urile, teatrele, piscinele și parcurile de distracție. Principalele obiective turistice sunt deja pregătite pentru a primi turiști. Următorul pas pentru revenirea la acest “nou normal” va fi reluarea zborurilor internaționale.

Vizitarea obiectivelor turistice în condiții de distanțare socială

Principalele obiective turistice aflate în aer liber au fost pregătite pentru vizitarea în condiții de distanțare socială.

La Zidul Plângerii au fost montati parapeți care să garanteze siguranța vizitatorilor. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice. Plajele sunt deschise sub rezerva respectării distanțării sociale de minim 2 metri.

Peste 10.000 de vizitatori în parcuri

Autoritatea care administrează Parcurile Naționale din Israel a anunțat deschiderea anumitor parcuri naturale și a unor complexe turistice cum este și situl arheologic de la Caesareea, începând cu data de 3 mai.

Schimbarea majoră a ultimelor două luni a fost introducerea de urgență a unui sistem de rezervare a biletelor exclusiv online. Acesta permite limitarea numărului vizitatorilor într-un anumit interval orar și un mai bun control al persoanelor care vizitează sit-urile administrate de aceștia. În primul weekend de activitate au raportat 10.000 de turiști și peste 50.000 de bilete online achiziționate pentru perioada imediat următoare.

Citeste si:
Uniunea Europeană se opune intenției Israelului de a anexa Cisiordania
O nouă ordine politică în...

Hotelurile din Israel se pregătesc să primească turiști

Oficialii Isrotel, unul dintre cele mai importante lanțuri hoteliere din Israel, au declarat că vor suplimenta personalul desemnat pentru curățenie și pun accentul pe dezinfectarea temeinică a camerelor, spațiilor publice din incinta hotelurilor, cum ar fi recepția, sălile de conferință, sălile de fitness ori restaurantele, dar și a zonele care sunt de fel atinse de un număr ridicat de persoane: butoanele lifturilor, clanțele, balustradele, întrerupătoarele, aparatele de fitness etc.

“Au fost înlocuite o parte dintre produsele de curățenie și dezinfecție cu altele create special împotriva acestui nou tip de virus și am montat filtre de aer cu o performanță crescută pentru toate sistemele de ventilație din hoteluri”, a declarat Lior Raviv, CEO Isrotel.

Hotelierii israelieni caută să profite de condițiile climatice prietenoase, astfel că au amenajat în grădini sau în barurile de tip rooftop, locuri de luat masa, păstrând distanțele recomandate de OMS.

“Ținem în permanență legătura cu toate părțile implicate în rejuvenarea turismului și căutăm împreună cele mai bune variante fără a face niciun fel de compromis cu privire la siguranța și sănătatea turiștilor sau a personalului din industrie” a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Citeste si:
Mohammad Murad: E necesar să rămână cât mai mulți bani în România
Coronavirusul obligă la...

Aeroportul Internațional Ben Gurion va relua operarea zborurilor începând cu luna Iunie

Referitor la deschiderea granițelor și repornirea turismului internațional, sunt discuții pentru redeschiderea zborurilor internaționale începând cu luna Iunie.

Mai mult, autoritățile din Israel au declarat că există planuri pentru crearea unui program pilot de zboruri voluntare spre anumite desintații din Europa pentru a confirma redeschiderea zborurilor în siguranță.

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România - București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu. Anul 2019 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 157% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive și pentru 2020, când peste 135.000 turiști români sunt așteptați la destinație.

Citeste si:
Amenzi uriase pentru hotelierii care nu-si protejeaza turistii
Amenzi de peste 30.000 de lei...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Cum încearcă Cipru să atragă cât mai mulți turiști în perioada următoare
Setari Cookie-uri