Începând cu 1 iulie, Blue Air a reluat zborurile regulate către un număr de 29 de destinații, doar jumătate față de numărul planificat în 2020, din cauza prelungirii restriciților de zbor, care a generat un număr mare de anulări spre și dinspre Marea Britanie, Belgia și Spania.

Totuși, către aceste destinații Blue Air continuă să opereze zboruri de repatriere pentru pasagerii de naționalitate română pe măsură ce acestea sunt aprobate de autorități. Informații deataliate se găsesc pe site-ul official Blue Air la rubrica “Zboruri la cerere” și acestea sunt actualizate continuu.

Tot în aceste zile, compania este în curs de a finaliza un amplu proces de modernizare a infrastructurii informatice, fapt care generează unele discontinuități temporare pentru unele funcționalități.

În acest context, volumul apelurilor în call center ajunge zilnic la un număr greu de gestionat într-un timp foarte scurt. Astfel, numărul de apeluri în call center a crescut de peste 4 ori față de nivelul de dinainte de perioada de pandemie. În acest context, Blue Air vine cu rugămintea către toți pasagerii ca, în cazul în care nu au zboruri în următoarele 3 zile (până pe 6 iulie) să utilizeze cu prioritate canalul de comunicare online (pe siteul flyblueair.com sau la adresa de e-mail zbor.anulat@blueair.aero) pentru a elibera liniile telefonice ale call centerului.

Ce opțiuni ai dacă s-a anulat zborul

În cazul zborurilor anulate în ultimul moment sau cu un timp scurt de notificare din cauza restricțiilor de zbor spre destinațiile din zona galbenă, pasagerii Blue Air care au rezervat zborul prin Blue Air (Serviciul Clienți sau www.flyblueair.com) au la dispoziție următoarele 3 opțiuni:

Retail jobs
  • Modificarea datei de zbor pe același itinerar - Rebooking gratuit

Până la 72 de ore de la primirea notificării de anulare, puteți modifica data de zbor pe același itinerar, în mod gratuit, accesând pagină oficială Blue Air în secțiunea Status Rezervare.

  • Portofelul Blue Wallet

În decurs de 72 de ore, de la dată primirii notificării de anulare, în cazul în care nu ați modificat data zborului, suma integrală a rezervării va fi rambursată în portofelul clientului, Electronic individ-ual Blue Wallet. Veți fi informat despre accesul la portofelul electronic prin intermediul e-mailului furnizat în informațiile de rezervare, imediat după cererea lui. Sumele din portofelul Blue Air pot fi utilizate pentru achizițiile viitoare de produse Blue Air în următoarele 24 de luni.

  • Restituire în numerar

La cerere, suma integrală plătită poate fi rambursată în numerar către modalitatea de plata folosită la achiziționarea biletului. Rambursarea numerarului poate dura mai mult de 10 săptămâni.

Blue Air va relua zborurile către destinațiile anulate de îndată ce operațiunile sunt permise. Cu toate acestea, din cauza caracterului imprevizibil al pandemiei de COVID-19 la nivel european, există încă riscul de anulări pe termen scurt.

Citeste si:
Wizz Air anulează şi amână mai multe zboruri programate între...
Wizz Air anulează şi amână...

Îți recomandăm și: Bilete de avion anulate: metoda prin care ai putea să îți recuperezi banii

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați. Compania operează avioane tip Boeing 737 și are în derulare un program amplu de înnoire a flotei. În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operațional Safety Audit (IOSA) de către Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri